Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

NOVOLETNO SREČANJE DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

Končno so se letos epidemiološki pogoji toliko sprostili, da smo lahko organizirali novoletno srečanje članov društva in obenem izpolnili obveznost do jubilantov za leto 2020,2021 in 2022.

Ker je za tri leta bilo 80 jubilantov, se je UO društva odločil, da jih povabimo kar na srečanje s tem, da jubilanti plačajo polovični znesek stroška na osebo.

Jubilantov se je prijavilo 30, ostalih članov 36 tako, da nas je bilo vseh 66 oseb. Srečanje je bilo v gostišču Krznar, ob 12. uri z namenom, da udeležencem ni potrebno doma pripravljati kosila. Za vse starejše je boljše, da zaključimo dogodek v zgodnjih večernih urah.

Za popestritev vzdušja smo na začetku skupaj s skupino pevcev Zvona, ki so naši člani, zapeli par ljudskih, s harmoniko pa nas je za boljšo intonacijo spremljal harmonikaš Pavle. Član društva Jože Loc je pozdravil predsednika in navzoče in predlagal, da najprej nadaljujemo s kosilom. Po izdatnem kosilu smo program nadaljevali s čestitkami jubilantom. Najprej 75 let, 80 let, 85 let in ena sama jubilantka 90 let. Vsakemu jubilantu-tki, je član Jože Loc čestital z rdečim nageljnom, ostali smo ga-jo počastili z aplavzom. Na koncu smo naredili posnetke po skupinah. Jubilantko, ki je prejela čestitko za 90 let, je muzikant Pavle povabil na solo ples. Čestitke jubilantom so bile na srečanju velik dogodek in to članom veliko pomeni. Vsi so si imeli kar nekaj povedati tako, da za ples sploh ni bilo časa, čeprav je Pavle neumorno raztegoval meh in od časa do časa je zazvenela tudi pesem.

Predsednik društva Boris Žužek je zbral moči in jubilantom čestital in vsem zaželel vesele božične praznike in srečno NOVO LETO 2023.

Za DU: Ančka Ulčar

Oglejte si tudi