Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

DANES
8°C
1°C
JUTRI
2°C
2°C
Deli
868

Veterani popeljali učence višjih razredov Osnovnih šol na ogled Vojnega muzeja Slovenske vojske v Kadetnico Maribor

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Slovenske Konjice je  za 25. obletnico osamosvojitve in vojne za Slovenijo  povabilo minuli ponedeljek  skupine  učencev  višjih razredov in njihove spremljevalce iz Osnovnih šol  občin Slovenske Konjice,  Vitanje in Zreče  na ogled Vojaškega muzeja Slovenske vojske v Kadetnico Maribor  z  namenom, da jim približa takratna dogajanja.

Za poln avtobus od Vitanja preko Slovenskih Konjic do Loč se jih je zjutraj odpravilo v Kadetnico kjer sta jih prijazno sprejela kustosinja in kustos in jih v dveh skupinah popeljala  na ogled. Po uvodni  zgodovinski predstavitvi  občudovanja vredne  stavbe  in njene zgodovine, so si ogledali najprej razstavo iz osamosvojitvene vojne leta 1991. Med razstavljenimi eksponati je poleg ostalih tudi bojni prapor 85. Območnega poveljstva Teritorialne obrambe Slovenske Konjice  in puška, pri razvoju katere so poleg Gorenja sodelovali tudi v Uniorju  iz Zreč. Nadaljevali so z ogledom zbirke strelnega orožja od zelo starega do najnovejšega.  To je bilo predvsem zanimivo za fante, pa tudi nekatera dekleta niso zaostajala. Ob koncu  pa so si še eni ogledali nekaj oklepnih vozil  na dvorišču sosednje vojašnice, drugi pa prisluhnili podrobnejši predstavitvi stavbe Kadetnice.

Po ogledu je še sledila težko pričakovana malica iz prtljažnika v parku pred Kadetnico, sendvič in sok, ki so jo  odlično pripravili v kuhinji Osnovne šole Vitanje. Po njej pa so vrnili, polni novih vtisov, zadovoljni z dopoldanskim  izletom, vsak na svojo Osnovno šolo. 

                                                                                                          Ivan Pavlič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij