Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Invalidi na ogledu Živalskega vrta v Ljubljani in starega mestneg jedra

Članice in člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline so se tokrat na vročo julijsko soboto  pod vodstvom predsednika Ivana Pavliča in tajnice Tatjane Pilpaher odpravili v Ljubljano.  

 

Dopoldan so najprej obiskali Živalski vrt, ki ga  velika večina še ni videla. V šolskih letih so si večinoma ogledali  zagrebškega, ljubljanskega pa ne.   Prijetno  jih je presenetilo  veliko  število živali v njem, lepa ureditev in predstavitev. Ob vedno bolj vročem dnevu pa je bilo tudi lepo  posedeti in se okrepčati v senci kar velikega lokala.

 

Po dobrem kosilu v okolici Ljubljane  so se popoldan odpravili še na individualne oglede središča  mesta in ljubljanskega gradu. Na Grad  se jih je nekaj odpravilo z žičnico, nekaj pa celo  peš, večina pa se je razkropila po mestu. Presenetila jih je popoldan še vedno delujoča živahna mestna  tržnica in pa množica tujih turistov, tako, da slovenščine skoraj ni bilo slišati. Ko so po končanih ogledih  čakali na avtobus za odhod proti domu, pa so presenečeni ugotovili, da na drugi strani ceste  prav tako  čakajo  na odhod tako rekoč začasni sokrajani, udeleženci mednarodnega taborniškega tabora na Koroški vasi  nad Zrečami z domačim vodstvom seveda. 

 

Ob vrnitvi so se še obvezno ustavili na Trojanah za nakup krofov, ohladitev s sladoledom in klepet o videnem in doživetem.

 

Ivan Pavlič

Oglejte si tudi