Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Konjičani tokrat martinovali med zlatimi griči

Letošnje tradicionalno konjiško martinovanje je bilo nekaj posebnega, saj so organizatorji prizorišče prestavili iz Mestnega trga med zlate griče vinorodnih Škalc, kjer je bilo poskrbljeno za naravno Martinovo kuliso. Prireditev je v Konjice privabila tudi precejšnje število izletnikov iz drugih krajev Slovenije, ki so v "zlatih" Slovenskih Konjicah preživeli krasen, s soncem obsijan dan. Marsikdo od domačinov pa se je med škalske griče odpravil kar peš.

Vlogo osrednjega prireditvenega odra je odigrala razgledna ploščad Vinske kleti Zlati grič, cesto v Škalce pa so popestrili ponudniki lokalnih vin in drugih okusnih izdelkov od blizu in daleč. Obiskovalci so lahko z enotnim degustacijskim kozarcem okušali "rumeno zlato" in druge kulinarične dobrote, ki so jih pripravili ponudniki na stojnicah. Med trtami je dišalo po kostanjih, ki so jih pekli dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče in po okusni Martinovi malici. 

Osrednji kulturni program so pomagali soustvarjati Vinogradniki Dravinjske doline, v njem pa so nastopili Vokalni sekstet Lindek, mali harmonikarji pod vodstvom Marjetke Gošnak in mešani pevski zbor Peca iz prijateljskega mesta Globasnica na avstrijskem Koroškem. Zbrane so nagovorili župan, Miran Gorinšek, župan Globasnice, Bernard Sadovnik, predsednica Vinogradniško vinarskega društva Neža Pavlič, predstavnica Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje - izpostava Slovenske Konjice, gospa Ivica Podkrajšek, za blagoslov mladega vina pa je poskrbel arhidiakon, gospod Jože Vogrin. V neformalnem delu programa so lahko obiskovalci spremljali tudi zabaven skeč "Krst mošta malo drugače", čez ves dan pa so bili organizirani tudi brezplačni vodeni ogledi Vinske kleti Zlati grič. Dokler se na zlate griče vinorodnih Škalc ni spustila tema je zbrane zabaval Ansambel Aplavz, na čelu s Sašem Dobnikom, ki je poskrbel tudi za obilico smeha.

Povezave

tic.konjice.si/

Oglejte si tudi