Oceni objavo

90 let Marice Lažeta

Na pragu velike noči, ki je največji krščanski praznik, je svoj okrogli jubilej, 90 let praznovala Marica Lažeta iz Ličence. Na njen osebni praznik so jo z najlepšimi željami obiskale predstavnice Območnega društva invalidov Dravinjske doline- ODI. Marica je namreč njihova zvesta in dolgoletna članica .

Izhaja iz številne družine osmih otrok. Iz rodne Hošnice pri Laporju je pred davnimi leti prišla na Ličenco. Z možem Jožetom, ki jih šteje 95, sta vzorno vzgojila Nevenko, Zdravka, Marjano in Jožeta. Zelo ponosna pa sta tudi na svojih šest vnukov. Pred kratkim pa je slavljenka Marica postala tudi prababica pravnukinji Tisi. Zelo je hvaležna , saj ji družina sina Jožeta, s katero živi,  nudi varno zavetje. Sicer je Marica  pri svojih letih zelo čila, vedrega duha, pozitivna, vesela in nasmejana. Od svojega 15. leta je do nedavnega  predano prepevala na koru. Še vedno pa se udeleži svete maše v domači cerkvi na Svetem Jerneju. Tam sta z možem nedavno praznovala tudi 65 let skupnega življenja, to je železno poroko. Poročno mašo je vodil kar njun vnuk Andrej , ki je sicer mašnik v Beltincih. Za petje in orgelsko spremljavo pa je poskrbel sin Jože, ki je sicer organist.

Ob polni mizi dobrot skrbne snahe Tanje, je klepet z Marico, ki je bil nadvse sproščen in prijeten , hitro minil. Marica pa bo svoj okrogli jubilej praznovala v gostišču, kamor je povabila svoje najdražje.

Oglejte si tudi