Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Območno srečanje otroških folklornih skupin - RINGARAJA

V sredo, 20. marca, je v veliki dvorani Terme Zreče potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin – Ringaraja, ki ga vsako leto organizira OI JSKD Slovenske Konjice v sodelovanju z OI JSKD Mozirje in OI JSKD Velenje.

undefinedundefined

Dogodek je povezovala vsestranska Majda Labotar, sicer pa se je letos na srečanju predstavilo kar sedem otroških folklornih skupin, in sicer (po vrstnem redu programa): Pastirčki (Vrtec Zreče) pod vodstvom Katje Gilčvert in Valentine Potočnik, Razigrani Konjičani (Vrtec Slovenske Konjice) pod vodstvom Janje Žnidarko, Mali Facki (Gornji Grad) v spremstvu Marije Vincek, Kresničke 2 (Velenje) pod vodstvom Špele Bukovec in Aleksandre Cavnik, Navihančki (KUD Vladko Mohorič Zreče) pod vodstvom Marjance Šloser, FS OŠ bratov Letonja (Šmartno ob Paki) pod vodstvom Urške Zacirkovnik in Veliki Facki (Gornji Grad) pod mentorstvom Marije Vincek.

undefinedundefined

Otroci so pokazali, da znanje folklornega izročila še ne bo šlo v pozabo. Spomnili so nas namreč na čase, ko ni bilo pametnih telefonov, računalnikov in drugih sodobnih naprav. In pokazali so, da so se kljub temu lahko imeli lepo, saj glasba, ples in igra omogočajo vse potrebno za veselje.

undefinedundefined

Letošnja strokovna spremljevalka srečanja je bila gospa Lea Onufrija. Na koncu sta Aleš Jelenko, vodja OI JSKD Slov. Konjice in Simona Zadravec, vodja OI JSKD Mozirje mentorjem podelila priznanja in se jim zahvalila za čudovite nastope in krasno delo z otroci.


undefinedundefined


Povezave

www.jskd.si

Oglejte si tudi