Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Obrtna cona Konus - opremljanje

Skala TV info - aktualno "Podpis pogodbe o izgradnji komunalne infrastrukture na Obrtni coni Konus"

V petek, 25. julija 2014 je v pisarni župana občine Slovenske Konjice Mirana Gorinška ob 10. uri potekal podpis pogodbe o izgradnji komunalne infrastrukture na območju Obrtne cone Konus. Izvajalec del bo podjetje iz Zgornje Pristave, Gradnje Marguč Inženiring.

Konjiška občina je pred 6 leti sprejela Odlok o obrtni coni »Konus« Slovenske Konjice, ki omogoča prostorsko ureditev za širitev proizvodne dejavnosti – 8 objektov. Površina obravnavanega območja obsega dobrih 8 hektarjev.
Ker občina ni bila lastnik zemljišča po katerem se bo vršila gradnja komunalne infrastrukture, istočasno pa so bili lastniki zemljišč dogovorjeni, da bodo sami komunalno uredili obravnavano območje, je občina za njihove namene naročila izdelavo projektne dokumentacije in pridobila gradbeno dovoljenje leta 2011. Žal se lastniki zemljišč oziroma njihovi uporabniki komunalne infrastrukture do lanskega leta niso uspeli dogovoriti o gradnji, zato je občina morala gradbeno dovoljenje podaljšati. V tem času je tudi pridobila zemljišče za gradnjo komunalne infrastrukture, zato je pri pripravi proračuna za leto 2014 načrtovala gradnjo, ki se bo zaradi vrednosti investicije 496.125 € izvajala etapno na 4 leta.
V sklop izgradnje komunalne infrastrukture je vključena izgradnja ceste s pločnikom in javno razsvetljavo, fekalno in meteorno kanalizacijo in vodovodno omrežje. K izgradnji električnega omrežja, telekomunikacije in plinovoda pa bodo v času izgradnje pristopili tudi upravljavci teh vodov.

Oglejte si tudi