Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

72 ur brez kompromisa

72 ur brez kompromisa je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se že več let izvaja v nekaterih evropskih državah, letos pa se že tretjič tudi v Sloveniji. V okviru projekta skupine mladih, starih med 14 in 30 let, v samo treh dneh uresničijo projekt oziroma nalogo, ki jim bo zadana. Vsi projekti bodo vezani na dobrodelnost v domačem kraju skupine. Mladi bodo delali po načelu mladi iz kraja za kraj in spreminjali stvari tam, kjer živijo. Projektu smo se letos pridružili tudi Konjiški skavti.
Sreča za male in velike otroke je bil naslov projekta, ki je skupino konjiških skavtov 72 ur povezoval, da bi uspešno opravili nalogo, ki nam je bila dana v nedeljo, 26. oktobra ob 16. uri. S projektom nam je bilo zadano, da v 72 urah pripravimo idejo in načrte za izgradnjo otroških igral na igrišču v Studenicah ter te načrte tudi realiziramo. Sreča oziroma bolje rečeno veselje je našo skupino prostovoljcev spremljala povsod – z veliko dobre volje smo nagovorili mnogo domačinov, da so nam priskočili na pomoč s sečnjo dreves, prenočiščem, hrano ali zgolj s prisotnostjo in zanimanjem, ki sta jih gnala »malo pogledati naokrog«. Uspešno smo rešili vse »statične« probleme in igrala so bila v sredo, 29. 10., malo pred 15. uro zaključena. Zadnjo uro 72 ur, ki so nam bile dane za izpolnitev izziva, smo izkoristili za uradno otvoritev igral. Zbralo se je veliko domačinom, predvsem otrok, ki so pokazali, da so igrala uporabna, zabavna, skratka prava sreča za male in velike otroke.

Skozi celotno izvedbo projekta so nas spremljali mnogi, ki bi se jim ob tej priložnosti želeli zahvaliti: Kostroj, Picerija Paradajz, Dom Sv. Jožef iz Celja, Novice in Radio Rogla, TIC Konjice, Mladinski center Dravinjske doline ter TD Samostan Studenice.

Oglejte si tudi