Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

EVROPSKO ZLATO V SLOVENSKIH KONJICAH

Nedelja, 29. junij 2014, bo za vse nas ostala zapisana v pisnih virih in v naših spominih kot prijeten, poseben dan. Obisk mednarodne komisije Entente florale Europe je v vsakem kraju nekaj posebnega. V Konjicah prav zaradi tega, ker smo ga po 16. letih ponovili. In rezultat je tudi tokrat bleščeče zlat. Na zaključni prireditvi v kraju Százhalombatta na Madžarskem je bilo fantastično biti Konjičan..

Že mnoge generacije pred nami so spoznale, da so naši kraji izjemno lepi. Tukaj so želeli živeti, delati; čutili so pripadnost svojemu kraju in Dravinjski dolini. Verjamem, smo takšni tudi sedanji prebivalci, ki bomo znali ljubezen in spoštovanje do našega okolja prenesti tudi na bodoče rodove. V zadnjem obdobju smo uspeli uresničiti nekaj zelo pomembnih projektov, ki izjemno vplivajo na kvaliteto življenja. Moja večletna želja je bila, da vse te pridobitve pokažemo tudi drugim ter seveda tudi našim sokrajanom. Med boljšimi načini promocije je, da oceno o pravilnosti poti prepustimo strogim, strokovnim ocenjevalcem, ki morda vidijo stvari drugače, kot pa mi sami. Komisiji za ocenjevanje Entente Florale Europe smo pokazali in dokazali, da nam je še kako mar za naše okolje, da skrbimo za urejenost kraja, za izobraževanje mladih, da bodo tako odgovorno ravnali tudi sami. Zelo pomembno je, da poskrbimo za ljudi, ki potrebujejo nekoliko več pozornosti, predvsem pa, da se večina ljudi dobro počuti med svojimi sokrajani. Veseli, zadovoljni in ponosni krajani s pozitivno energijo privabijo in tudi navdušijo obiskovalce iz drugih krajev.

Z osvojitvijo zlatega priznanja, ki smo ga zadnji vikend v septembru prejeli na zaključni prireditvi na Madžarskem, smo Slovenske Konjice zopet z zlatimi črkami zapisali v evropsko zgodovino. Kriteriji, ki smo jim za zlato obarvan uspeh uspeli zadostiti, so visoki. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje delali s ciljem ohraniti visok nivo bivanjske kulture v mestu cvetja in vina.

 

Miran Gorinšek, župan

Oglejte si tudi