Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladi so pomemben del družbe

Pretekli petek se je v Velenju odvijal četrti v nizu 12. regijskih dogodkov, ki jih na pobudo Urada RS za mladino organizira Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa in zavodom Movit. Soorganizator tokratnega obiska je bil tudi Mladinski center Velenje.

V prvem delu posveta sta se s primeri dobrih mladinskih praks predstavila tudi Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) in Mladinski svet Občine Slovenske Konjice (MSOSK). MCDD je predstavil svojo strukturo in delovanje, projekte socialnega podjetništva ter projekt, na katerega so najbolj ponosni_e – Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga. Izvajalec tega v letih 2014 in 2015 je MSOSK in je sofinanciran s strani Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma.

V drugem delu so mladi preko metode strukturiranega dialoga razpravljali o brezposelnosti mladih in povezovanju z gospodarstvom. Gostje so bili: Boris Koprivnikar, podpredsednik vlade in minister za javno upravo, Peter Debeljak, direktor Urada RS za mladino in podžupanja MO Velenje Breda Kolar.

Namen dogodka je bil dvigniti zavest lokalnih deležnikov za razvoj mladinskega sektorja, mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni preko izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks.

 

Vir: MSS, Mreža MaMa, MSOSK

Foto: Anze Kovach photography

Oglejte si tudi