Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

JUTRI
1°C
-1°C
PET.
0°C
-1°C

Space night- Luna in planeti skozi teleskop

2956
Organizator: Noordung center
Vstopnina: 10,00 - 12,00
Deli
Dogodek bo potekal od 19.30 ure, do 23.00 ure.
• ob 19.30 uri s predavanjem o Luni, prof. Igor Žiberne (cca. 45 minut)
• Od 20.30 ure dalje opazovanje planetov Osončja s teleskopi, na strehi Noordung centra.

Opis predavanja: V predavanju bomo spoznali glavne značilnosti Zemljinega naravnega satelita Lune. Predstavili bomo značilnosti njene notranje zgradbe in zanimive pojave, povezane s tem. Posebna pozornost bo namenjena obstoju vode na Luni. Ker gibanje Lune izkoriščamo za merjenje nekaterih časovnih enot, se bomo seznanili z zakonitostmi gibanja Lune okoli Zemlje in njenimi menami, ter časovnimi enotami, ki izhajajo iz tega. 
Opazovanje s teleskopi: V praktičnem delu bomo s teleskopi opazovali površje Lune in pojave, predstavljene v predavanju videli tudi v živo. Lastnikom pametnih telefonov ter Canonovih in Nikonovih DSLR fotoaparatov bomo omogočili fotografiranje površje Lune. Le tega bomo posneli tudi s CCD kamero in demonstrirali obdelavo posnetka do končne fotografije. Opazovali bomo tudi planeta Saturn in Mars. 
Dogodek je primeren za laike kakor tudi za ljubiteljske opazovalce vesolja. Priporočena starost otrok je nad 12 let.
Več na  
Vstopnina dogodka je 12,00 Eur/ osebo, oz. v predprodaji 10,00 Eur/osebo.

Da ne pozabimo: 
22.9. bo od 11.00 do 17.00 ure možen tudi ogleda planetarija ter prisluhniti predavanjem o planetih ter nebesnih pojavih.

Hkrati pa bo tudi možno okusiti domače dobrote, saj bo pred Noordung centrom, čez dan v okviru kulinaričnega dogodka »Vitanjska trška kuhna«, kjer bodo predstavljene predvsem lokalne dobrote. 

Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!