Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
21°C
5°C
SRE.
18°C
10°C
Deli
3462

Tradicionalni Jožefov sejem 2019

V Slovenj Gradcu so se sejmi prirejali že v srednjem veku, ko so bile okrog leta 1251 mestu podeljene trške pravice, nato pa leta 1267 še mestne. Sejemska tradicija se je ohranila vse do danes. V mestnem jedru Slovenj Gradca se tradicionalno prirejajo trije splošni, t.i. kramarski sejmi (Jožefov, Pankracijev in Elizabetin).

Na sejmu sodelujejo razstavljalci in prodajalci iz cele Slovenije in tudi iz tujine. Na stojnicah je moč najti raznovrstno blago široke potrošnje, izdelke domačih in umetnostnih obrti, kulinarično ponudbo in kmečke pridelke. Vse več prodajalcev prihaja tudi iz Slovenj Gradca in ostalih koroških krajev.

 

Sejmi v Slovenj Gradcu že dolgo niso namenjeni le prodaji in nakupu blaga, ampak predvsem druženju. Zaradi tega so dobro obiskani in v današnjem hitrem tempu življenja tudi dobrodošla popestritev dogajanja v mestnem jedru.

 

Prijave za sodelovanje na Jožefovem sejmu, ki bo v torek, 19. 3. 2019, se zbirajo v turistični pisarni Slovenj Gradec, tel. 02 88 12 116, na voljo pa je tudi prijavnica v e-obliki.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi