Oceni objavo

Že 17. se je v Slovenj Gradcu odvijalo državno prvenstvo ledvičnih bolnikov v namiznem tenisu

V nedeljo, dne 12.11.2023 je Društvo ledvičnih bolnikov Slovenj Gradec v sodelovanju z ZDLBS, že 17. organiziralo državno prvenstvo dializnih in transplantiranih bolnikov v namiznem tenisu.  Hladno nedeljsko jutro po Martinovem je v Slovenj Gradcu pozdravilo udeležence za tekmovanje in pohod iz šestih lokalnih društev in sicer člane iz DLB Sl. Gradec, DLB Ptuj, DLB Krško, DLB Lilija Maribor, DLB Celje, IŠD DiTra in DLB Pomurja.  Na podlagi prejetih prijav ugotavljamo, da je letošnja udeležba najštevilčnejša od vseh do sedaj organiziranih v sedemnajstih letih, saj se nas je zbralo 38. Žal pa je čedalje manj igralcev namiznega tenisa, saj se je za tekmovanje prijavilo samo 6 bolnikov in 6 spremljevalcev, ampak smo tekmovanje organizirali tako, da smo se pošteno razmigali.

Pohodnike smo kot vsako leto pospremili na lažji pohod  in sicer so se  pohodniki odpravili od zbirališča pred športno halo po pešpoti mimo bazena, trgovskih centrov po kolesarski poti na Legen, ter se mimo gostišča Murko sprehodili do centra in nazaj proti športni hali.  Pohodniki so bili kot vedno dobre volje, saj jih je na pot pospremilo sončno - čeprav mrzlo nedeljsko dopoldne. Žal smo imeli ob zbiranju zaradi slabosti enega izmed udeležencev potrebno medicinsko oskrbo na urgenci, vendar se je vse dobro izteklo.

Naš športno rekreacijski dan smo zaključili s kosilom  in s podelitvijo  priznanj najboljšim v namiznem tenisu in sicer na kmečkem turizmu Klevž, ki se nahaja  na poti proti Kopam.

Kljub tekmovalnemu vzdušju v dvorani in dobri volji pri pohodnikih je najbolj pomembno, da smo se ponovno srečali in z gibanjem naredili obilo dobrega zase.

Upamo, oziroma močno si želimo, da nam bo naslednje leto  ponovno uspelo organizirati takšno srečanje, morda v večjem številu.

 

Doseženi rezultati na tekmovanju:

 


 

Dializni

1.

IGOR REBERC DLB Ptuj

2.

JOŽE OCVIRK - IŠD DiTRa

3.

STANE KOKOVE DLB Krško

 

 

Dializni

1.

IGOR REBERC DLB Ptuj

2.

JOŽE OCVIRK - IŠD DiTRa

3.

STANE KOKOVE DLB Krško

 

 

Transplantirani

1.

ŠEFČET DRNDALAJ -   DLB Ptuj

2.

BORIS PUŠNIK -  DLB Sl. Gradec

3.

MAKS FILDER – DLB Celje

    

 

Bolniki

1.

ŠEFČET DRNDALAJ -   DLB Ptuj

2.

IGOR REBERC DLB Ptuj

3

BORIS PUŠNIK -  DLB Sl. Gradec

 

 

Spremljevalci

1.

UROŠ SOVINC

2.

ANDREJ SKERLOVNIK - DLB Lilija Maribor

3.

RAJKO VENGUŠT -  DLB Celje

 

 

Spremljevalke – igrala z spremljevalci

1.

ZDENKA ROŽMARIN - DLB Lilija Maribor

 

 

Lep športni pozdrav!                   Boris Pušnik – DLB Sl. Gradec

Oglejte si tudi