Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

6 medalj na PS za starejše mladince in mladinke v atletiki

Zala Sekavčnik državna prvakinja v teku na 800m ter podprvakinja v teku na 1500m. Mitja Kordež srebren v teku na 100m. Bronasti Aleksej Klemenčič v teku na 3000m, Lana Verhovnik v metu diska ter dekleta Zala Hovnik, Zala Sekavčnik, Veronika Pisnik, Vita Vovk v štafeti 4x400m.

Atletska sezona je še vedno na vrhuncu. V Celju je 30.6. in 1.7.2018 potekalo Prvenstvo Slovenije v atletiki za starejše mladince in mladinke, na katerem je bil Atletski klub Slovenj Gradec na zmagovalne stopničke poklican kar 6 krat.

Zala, ki je sicer še pionirka, je postala  državna prvakinja v teku na 800m. Že prvi dan prvenstva pa je poskrbela tudi za prvo slovenjgraško medaljo, ko je v cilj teka na 1500m pritekla kot druga.  

Srebrno medaljo je pritekel tudi Mitja Kordež. Kljub slabemu počutju je odlično odtekel 100tko s časom 11.16s.  Žal ga je drugi dan prvenstva dokončno premagala bolezen in v teku na 200m ni nastopil.

Bronasto medaljo je v metu diska osvojila Lana Verhovnik. Njen disk je končno poletel preko tako pričakovane in želene meje 40ih metrov, ki je norma za nastop na Evropskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke. Žal je Lana normo zamudila za šest dni. Nov osebni rekord 41.11m, pa vendarle dokaz, da spada med najboljše mlajše mladinke v Evropi.

Uspeh na PS za starejše mladince in mladinke je za slovenjgraški klub 'zapisala' tudi štafeta 4x400m z osvojenim 3.mestom. Štiri atletinje - Zala Hovnik, Zala Sekavčnik, Veronika Pisnik, Vita Vovk so dopolnile zbirko medalj z bronom. 

Prav tako se je na 3. mesto uvrstil mladi perspektivni atlet, še osnovnošolec, Aleksej Klemenčič, ki je tekel v sicer nekoliko okrnjeni zasedbi, a kljub temu nič manj zagnano in skoncentrirano - s časom 9:48,44 je odtekel nov osebni rekord na tej razdalji. 

Poleg medaljistov so pričakovanja povsem uresničili tudi ostali naši atleti. Štafeta 4x100 (Zala Hovnik, Veronika Pisnik, Neža Jelen Križovnik, Vita Vovk) se je uvrstila na 5. mesto. Veronika Pisnik je bila šesta v teku na 400m z ovirami. Vita Vovk se je uvrstila v finale teka na 100m, kjer je zasedla 8. mesto, šesta pa je bila v finalu teka na 200m. Prav tako je bil po taktičnem teku na 1500m osmi Aleksej Klemenčič. Bricman Zala in Leja sta se v metu diska uvrstili na 6. in 8. mesto. Zala je bila še sedma v metu kopja.

Oglejte si tudi