Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV

Na Ravnah na Koroškem se odvija humanitarni projekt športno-humanitarnega društva Vztrajaj - Never give up, uveljavljen pod imenom '10 krogov za 10 nasmehov'.

 

Tudi letos projekt poteka v desetih krajih po Sloveniji, člani društva pa bodo skupaj z udeleženci tekli za deset socialno šibkejših družin. »Športno-humanitarno društvo NGU skuša s svojimi športnimi dogodki ekstremnega karakterja pritegniti čim več ljudi, ki so še pripravljeni pomagati tistim, ki jim usoda ni naklonjena. Njihov zanimiv humanitarni projekt poteka že peto leto zapored in privablja skupine in posameznike k teku za ogrožene družine. Z denarjem zbranim s startninami in prostovoljnimi prispevki bo, kot vsa leta do sedaj, društvo pomagalo desetim socialno ogroženim družinam, ki jih izberejo v sodelovanju s centri za socialno delo in Zvezo prijateljev mladine.«

 

10 krogov za 10 nasmehov ni naslov izbran po naključju.
10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih obiščejo vsako leto. Nekateri razberejo iz naslova, da morajo preteči 10 krogov. Daleč od tega, saj ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom kadarkoli v času dogodka in naredite vsaj en krog na poljuben način.

 

Humanitarno s(m)o tekli tudi na atletskem stadionu na Ravnah na Koroškem. Številni Korošci in ostali, skupaj kar 116  udeležencev, so se v petek, 7. junija, pridružili akciji in nabirali kroge po svojih zmožnostih, saj prireditev ni imela tekmovalnega značaja. Namenjena je izključno zbiranju sredstev za pomoč socialno ogroženim družinam ter druženju in rekreaciji. Višina zbranih  denarnih sredstev bo znana po končanem dogodku v vseh krajih po Sloveniji.

 

Nis(m)o pa samo tekli, saj se je na prizorišču dogajalo še marsikaj zanimivega. Predvsem pa je ves čas vladalo veselo vzdušje ob lepem sončnem vremenu, po stadionu in okolici pa se je širilo ogromno pozitivne energije. V uvodu je zbrane nagovoril  koordinator za Koroško Miro Strmčnik. Med številnimi je tekla  tudi županja Občina Črna Koroškem mag. Romana Lesjak ter podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik, ki sta tudi nagovorila udeležence humanitarnega projekta.  

 

Da pa se ni samo teklo, je vzporedno potekal tudi zanimiv in pester program za male in malo večje tekače. Tam so bili tudi gasilci s cisterno, in ohlajali tekače pri njihovem nabiranju krogov.

 

Na Koroškem so se za sodelovanje v projektu odločila številna športna društva in organizacije.

Oglejte si tudi