Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

SREČANJE ŽUPANA dr. Tomaža Rožena z upokojenkami in upokojenci občine Ravne na Koroškem

Zadnja avgustovska nedelja je na Ravnah zaokrožila sklop 18. Ravenskih dni z dolgoletnim tradicionalnim srečanjem župana, dr. Tomaža Rožena z upokojenkami in upokojenci. Dvanajsto tovrstno druženje je privabilo okoli šesto upokojenk in upokojencev iz občine Ravne na Koroškem.

Župan je v svojem nagovoru obudil spomin na pomembnejše dogodke v občini Ravne v letu od zadnjega snidenja, predstavil investicije, ki so trenutno v teku, ob robu pa nanizal še načrte - od skorajšnje možnosti organiziranih prevozov za starejše v sodelovanju s Koroškim medgeneracijskim centrom, do nove tenis izkušnje na pokritem igrišču in ne nazadnje gradnje doma starostnikov in vrtca, saj se zaveda pomena skrbi za vse člane naše lokalne skupnosti. Dr. Rožen je zbrane spomnil na njihov prispevek, se jim zahvalil za oblikovanje skupne preteklosti in za vso modrost, ki jo delijo med ostale ter se na plesišču tudi veselo zavrtel.

Društvo upokojencev Ravne je v tem času izvedlo kopico športnih dejavnosti in srečanje župana z upokojenkami in upokojenci je bilo tudi priložnost, da jim čestitajo in izročijo priznanja oz. pokale.

Iz 8 društev upokojencev s Koroške, se je tekmovanj udeležilo kar 214 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se pomerili v igranju: tenisa, biljarda, kegljanja na vrvici, balinanja, kegljanja in pikada.

Koroški medgeneracijski center, vez med generacijami, ki z aktivnostmi, prek druženj in organiziranih dogodkov nudi mreženje, učenje, pridobivanje informacij, nasvetov in nudi pomoč je dogajanje popestril s plesno skupino, s katero dokazuje da je Divji zahod bližje kot se sicer zdi, tudi na koroških plesnih podijih. 

Zbrane je še prav posebej pozdravil predsednik DU Ravne, Jože Prednik, ki se je zahvalil županu in organizatorju srečanja Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, katerega direktor Aleš Logar, je z uvodnim pozdravom otvoril dogajanje.

V kulturnem programu so sodelovali harmonikarji Harmonikarskega orkestra KD Prežihov Voranc, pod vodstvom Alena Rožeja in Vokalni kvintet Ajda, pod vodstvom Tanje Krivec. Za prijetno druženje, veselo razpoloženje in zabavo je poskrbel ansambel Oberkrajnerji, z Marijano Mlinar.

Na stojnicah se je zbranim predstavilo Čebelarsko društvo Ravne, Društvo sadjarjev Mežiške doline, s kmečkimi dobrotami kmetija Dvornik, gasilci PGD Ravne pa so izvedli srečelov, z izkupičkom namenjenim nakupu opreme.

Najstarejši udeleženec športnih aktivnosti DU Ravne, kar 91 letni Alojz Skarlovnik je v nasvetu za dolgo, aktivno življenje poleg kegljanja dvakrat tedensko, z nasmehom predlagal veselo družbo in da preprosto nikoli ne pozabimo živeti. 

Oglejte si tudi