Oceni objavo

Pomladno vrvenje

Prostovoljstvo ima pri nas globoke korenine. Po dolgem času odsotnosti zaradi epidemija so se ta teden spet oglasile prostovoljke in verjemite, bilo je veselo pri družnem izdelovanju pustnih mask. Hvala jim, tudi vnaprej.

Vseživljenjsko učenje domuje tudi v našem domu. Tako je glasbena pedagoginja Mojca Kamnik imela predavanje o pustu na Slovenskem. Obudili smo spomin na že vedeno in izvedeli tudi kaj zanimivo novega. Predavateljici smo dolžni iskreno zahvalo.

Med veščinami obujamo in nadaljujemo tudi bralno kulturo, ki nam bogati življenje v domu in odpre tudi kakšno novo obzorje. Toplo hvaležnost izražamo mentoricama knjižničarkama Darji Hribernik in Alenki Obretan Mestek.

Po dveh letih epidemije se je vrnilo tudi skupno praznovanje rojstnodnevnikov iz januarja in februarja. Bilo je prijetno slavnostno in domače, k čemur je prispevala slavnostno kosilo (res imenitno!) in prostovoljka s harmoniko, gospa Tatjana Lušnic. Sproščenega in veselega pogovora ter petja kar ni hotelo biti konec. Rojstnodnevniki se ganljivo zahvaljujemo za to.

Da so življenje stanovalk in stanovalcev in številne dejavnosti v domu zanimive in poučne tudi za študentke in študente Fakultete za socialne delo Ljubljana, zgovorno priča tudi njihov obisk. Spoznavali so urejenost doma, njegovo delovanje in prisluhnili tudi izkušnjam stanovalk in stanovalcev ter tudi njihovim mnenjem. Gostje so bili res dobrodošli.

Oglejte si tudi