Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Delavnice ročnih del DI Slovenj Gradec

Ustvarjanje izdelkov in razstave
V Društvu invalidov Slovenj Gradec so delavnice ročnih del pričele delovati leta 2001. Delavnico že od vsega začetka vodi Marija Pečolar, ki je bila tudi pobudnica za tovrstno dejavnost na društvu. Delavnice redno delujejo enkrat tedensko, razen v mesecu juliju in avgustu. V delavnici se izdelujejo različni izdelki, katere ustvarjajo naše invalidke.

Prva samostojna  razstava ročnih del je bila ob 35. letnici delovanja Društva invalidov Slovenj Gradec  leta 2004. Od takrat naprej razstavlja društvo vsako leto izdelke na raznih prireditvah, predvsem še ob prazniku MO Slovenj Gradec. Posebej smo še obeležili 10. letnico delovanja delavnic ročnih del z razstavo v DU. 

Prvo samostojno razstavo leta 2004 si je ogledal tudi takratni župan MO Slovenj Gradec gospod Matjaž Zanoškar in predlagal, da bi v bodoče društva Zveze delovnih invalidov Slovenije razstavljala svoje izdelke  ob bok bienalne razstave Domače in umetnostne obrti. To povabilo sta Društvo invalidov Slovenj Gradec in ZDIS sprejela z velikim veseljem. Tako je od leta 2006 dalje ta razstava prerasla v Razstavo ročnih in umetniških del ZDIS, danes že z mednarodno udeležbo. Ta razstava je sedaj postala že stalna spremljevalka razstave Domače in umetnostne obrti, na kateri se predstavlja že preko 40 društev članic ZDIS iz cele Slovenije, nekaj društev pa tudi iz tujine.

Ker invalidi v delavnice ročnih del radi prihajajo, bomo na društvu  še naprej spodbujali interes invalidov za ustvarjalnost, da bodo razvijali svoje spretnosti skozi ustvarjanje različnih izdelkov, si ob tem krepili samozavest,  zadoščenje ob lastni ustvarjalnosti, dobro počutje in krepitev psihofizične kondicije.

Oglejte si tudi