Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Cikel koncertov Spoznajmo glasbo

Glasbene delavnice in koncerti za otroke

Spoznajmo glasbo je cikel koncertov z delavnicami za otroke, ki jih pripravljata Koroški pokrajinski muzej in Glasbena šola Slovenj Gradec. Namen projekta je odpiranje razsežnosti umetniških svetov otrokom med 3. in 10. letom ter vzgajanje mladega občinstva v sodelovanju z glasbenimi pedagogi Glasbene šole Slovenj Gradec. Veliko zanimivega o glasbi bodo izvedeli tudi starši in drugi udeleženci.

 

V okviru cikla Spoznajmo glasbo bodo udeleženci na posameznih tematskih glasbenih delavnicah na zabaven način spoznavali posamezne instrumente, skladatelje, glasbenike, dirigente, skladbe, skratka glasbo nasploh. Na delavnicah bodo preživeli zanimive urice v svetu glasbe, razvijali domišljijo, spodbujali miselne procese, odkrivali svoje talente in se aktivno vključevali z igranjem na glasbila, postavljanjem vprašanj in z izražanjem mnenja. Učitelji glasbene šole bodo udeležence vpeljali v svet ritmov, melodij in jih s preprostimi metodami pripravili na proces zavestnega poslušanja glasbe. Koncerti z delavnicami bodo nudili ne samo glasbeno znanje ampak tudi glasbene užitke in sprostitev.

 

Koncerti z delavnicami bodo potekali vsako prvo soboto v mesecu v Rojstni hiši Huga Wolfa.

Prva predstavitev z naslovom Klarinetovanje bo 20. 9. 2014, ob 10.00 uri, ko bodo pihala predstavili člani Kvarteta klarinetov Claritet.

 

Naslednja pa bo 4. 10. 2014, ko bodo zaigrali zvoki klavirske in diatonične harmonike.

 

Vabljeni, vstopnine ni.

 

Povezave

www.claritet.net

Oglejte si tudi