Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Artopolis - mesto umetnosti

To jesen svoja vrata odpira Artopolis, prva spletna platforma za objavo portfoliev, promocijo, prodajo in nakup umetniških del slovenskih ustvarjalk in ustvarjalcev.

Namen slovenske platforme Artopolis je, kot povesta ustanovitelja platforme, Matej Tomažin in Iris Pokovec, povezati sodobne umetnike, zbiratelje in ljubitelje umetnosti ter jim pri tem omogočiti preprost vstop v aktualno umetniško dogajanje in enostavno izvajanje medsebojnih transakcij, ker, kot povesta sogovornika, "v Sloveniji ni težava pomanjkanje kakovostne produkcije, temveč infrastrukture, ki bi omogočala vzpostavitev umetniškega trga".


 

Izvemo, da bo platforma umetnikom nudila preprosta in brezplačna orodja za izdelavo spletnega portfolia za vse medije vizualne umetnosti, ne glede na to, ali slikajo, kiparijo, ustvarjajo v digitalnem prostoru, ali proizvajajo fizične inštalacije, videe, filme ali performanse. Po drugi strani pa pridobijo tudi galerije, zbiratelji in širša javnost, saj bo, kot poudarita ustanovitelja, platforma omogočala celovit vpogled v aktualno slovensko umetniško produkcijo in nakup umetniških del.


 

Platformo Atropolis bo razvojna ekipa predstavila tudi v Slovenj Gradcu in sicer v sodelovanju z nevladno organizacijo raum AU, ob čemer bodo prikazani tudi promocijski videi sodobnih umetnic in umetnikov, ki so bili v tem letu posneti prav v želji predstaviti in podpreti aktualno umetniško produkcijo v Sloveniji.

 

Prisrčno vabljeni na predstavitev platforme Artopolis, 15. oktobra, ob 19.00 uri, v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec.


 

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava z imenom, priimkom in telefonsko številko na mail: info@artopolis.si. Podatki se zbirajo za namen vodenja evidence zaradi virusa sars-cov-2.

Oglejte si tudi