Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
14°C
4°C
5171

Zaključil se je Evropski teden mobilnosti, prizadevanja pa ostajajo

Sklepno dejanje Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je v Mestni občini Slovenj Gradec potekalo v mestnem jedru in sicer 22. septembra, ob uradnem zaključku vseevropske kampanje za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

Mestna občina Slovenj Gradec je tudi letos sodelovala v eni izmed najbolj razširjenih kampanj za spodbujanje trajnostne mobilnosti, Evropskem tednu mobilnosti, v sklopu katerega so v sodelovanju z Zavodom Ekopren, društvom Varno aktivne poti in raum AU ter s podporo Sklada za podnebne spremembe, realizirali tri projekte - PešBus, Peš kažipot in projekt S kolesom v mesto. 

Zaključna prireditev, ki je potekala v mestnem jedru, je bila dobro obiskana s strani različnih starostnih skupin, ki so si lahko torkov popoldne popestrili z vožnjo na rikši, z zvoki lajne in z nastopom mlade glasbene skupine Phasmatodea. Vrhunec dogodka pa je pripadal nagradnemu žrebanju, pri katerem so sodelovali vsi kolesarji, ki so med 1. avgustom in 22. septembrom prikolesarili v mesto ter ob tem prejeli kuponček za popuste pri več kot 50-ih ponudnikih mestnega jedra in s tem tudi možnost sodelovanja pri žrebanju.
Dogodka se je udeležil tudi župan MOSG, Tilen Klugler ter ob priložnosti povedal, da, kljub zaključku kampanje, prizadevanja za bolj trajnostni način življenja ostajajo.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi