Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Delovni preizkus za mlade 2015

Je odlična priložnost, da delodajalci na konkretnem delovnem mestu pred zaposlitvijo spoznajo in preizkusijo veščine, znanja in spretnosti bodočega sodelavca, mlade brezposelne osebe. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 10. septembra 2015.

Predmet razpisa: zbiranje ponudb za izvedbo delovnega preizkusa mladih brezposelnih, starih do 29 let, na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu.

 

Kdo lahko sodeluje: delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje ter mladi brezposelni, stari do 29 let, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu. (tudi tisti, ki so ob vključitvi že dopolnili 29. leto starosti, niso pa še dosegli starosti 30 let). Več o pogojih najdete tukaj.

 

Pogoji izvedbe: izvajalci aktivnosti so delodajalci. Delodajalec poda ponudbo s programom za izvedbo delovnega preizkusa na konkretnem delovnem mestu. Delodajalec je dolžan vsaki vključeni osebi zagotoviti mentorja, delovno opremo in primeren prostor. Minimalni obseg mentorstva za udeleženca delovnega preizkusa znaša 20 ur. V okviru ene ponudbe se lahko predlaga preizkus na enem ali več delovnih mestih, na katera se v razpisanem obdobju vključujejo mladi brezposelni iz ciljne skupine povabila.

V času delovnega preizkusa so osebe obvezno zavarovane za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, zavezanec za plačilo prispevkov pa je delodajalec.

 

Razpisovalec: Zavod RS za zaposlovanje

 

Rok za prijavo: do porabe razpoložljivih sredstev, vendar najdlje do 10.9.2015 do 13. ure.

 

Dodatne informacije in razpisna dokumentacija: http://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/razpisi/razpisi?aid=1026.

Dodatne informacije tudi pri skrbnici programa ga. Dragomili Šeško preko e-naslova: dragomila.sesko@ess.gov.si; v kontaktnem centru Zavoda na tel št.: 080 20 55,  e-naslov: kontaktni.center@ess.gov.si in pri strokovnih delavcih na Območnih službah Zavoda.

Oglejte si tudi