Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Enodnevni izlet s kopanjem članov Aktiva invalidov Slovenj Gradec

V sredo, 22. aprila 2015, je vodstvo Aktiva invalidov Slovenj Gradec organiziralo za svoje člane enodnevni izlet, v katerega je bilo vključeno tudi 3-urno kopanje v Terme Ptuj.
Izleta se je udeležilo 67 članov aktiva. Najbolj pa so bili ponosni na svojo najstarejšo udeleženko, ki bo v mesecu juliju dopolnila svojih častitljivih 90 let. Vsak izmed udeležencev izleta pa je na avtobusu prejel še v lepo izdelani ročni embalaži, v katero je bila zavita ena majhna čokoladica, za primer, da bi komu slučajno padel »cuker«. To je bilo delo tajnice aktiva.

 

Po 3-urnem kopanju  so se odpeljali na kosilo v Voličino pri Lenartu, nato pa nadaljevali pot do Zavrh, kjer so si ogledali spominske sobe generala Maistra. Nekateri so se povzpeli tudi na Maistrov razgledni stolp, iz katerega so imeli zaradi lepega vremena izjemen razgled od Pohorja, Kozjaka, Boča, Donačke gore in vrhov sosednje Hrvaške vse do Madžarskih ravnin.

 

V poznih popoldanskih urah so se vračali proti domu in naredili postanek še v Vitanju, kjer so si od zunaj ogledali še Vesoljski center Vitanje.

 

Z dobro organizacijo in vodenjem izleta so bili udeleženci izleta zelo zadovoljni, za kar so se ob prihodu domov tudi zahvalili vodstvu aktiva.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi