Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

Delavnice o sladkorni bolezni v okviru CKZ

V letošnjem letu smo v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec, v okviru Centra za krepitev zdravja Koroška, pričeli z delavnicami o sladkorni bolezni.

Te delavnice so Zvišan krvni sladkor, Sladkorna bolezen tip 2 in S sladkorno boleznijo skozi življenje. Prvi dve delavnici sta kratki in potekata kot enkratno srečanje, ki traja 90 minut.

V delavnico Zvišan krvni sladkor povabimo vse paciente, ki imajo diagnozo preddiabetesa, ki  zajema mejno bazalno glikemijo in/ali moteno toleranco za glukozo. V tej delavnici se udeleženci učijo o delovanju trebušne slinavke, o osnovnih dejstvih o sladkorni bolezni tipa 2 in o pomenu prehrane, gibanja in telesne teže.

Delavnica Sladkorna bolezen tip 2 je namenjena vsem pacientom, ki imajo diagnosticirano sladkorno bolezen in se zdravijo z dieto in/ali peroralnimi zdravili. Pacienti pridobijo najpomembnejša znanja in praktične veščine o sladkorni bolezni tipa 2.

S sladkorno boleznijo skozi življenje je daljša delavnica, ki je sestavljena iz petih srečanj po 90 minut. V to delavnico so poleg diplomirane medicinske sestre vključeni še specialist družinske medicine, farmacevt in edukator iz bolnišnice. Ta delavnica je namenjena sladkornim bolnikom, ki se zdravijo v ambulantah družinske medicine. Udeleženci bodo pridobili teoretična in praktična znanja o sladkorni bolezni tipa 2, veščine za postopno uvajanje sprememb v njihovo vsakdanje življenje ter dodatno pomoč strokovnega kadra pri sprejemanju bolezni.

Kako priti do nas?  V naš Center za krepitev zdravja vas mora napotiti osebni zdravnik ali medicinska sestra iz ambulante družinske medicine. Za vse informacije pokličite na telefonsko številko centra: 02 88 57 967 ali 030 662 120  ali v vašo ambulanto izbranega osebnega zdravnika.                                                         

                                                                              Katarina Krenker, dipl.m.s

                                                                                     Koordinator programa za krepitev zdravja

Oglejte si tudi

Copyright © PriMS, d. o. o. Vse pravice pridržane.