Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
13°C
-3°C
PET.
11°C
1°C

Živela umetnost: Katja Felle – Posodobi gobelin

10895
Organizator: Društvo "Umetnost za vse", Špajz (Društvo MAD), Koroška galerija likovnih umetnosti
Deli

Med junijem in septembrom bo Slovenj Gradec gostil pet umetnikov, ki bodo v projektu Živela umetnost Društva "Umetnost za vse!" na enotedenskih umetniških rezidencah izvajali umetniške projekte z različnih področij vizualnega ustvarjanja – fotografije, likovnega in video ustvarjanja. Izvedba projekta bo potekala v sodelovanju s Špajzom (društvo MAD), Čajnico Peč in Koroško galerijo likovnih umetnosti, projekt pa koordinira Polona Poberžnik, ki je v sodelovanju z ostalimi člani Društva "Umetnost za vse!" k sodelovanju povabila pet umetnikov: Simona Changa, Ano Čigon, Roberta Marina, Matjaža Rušta in Katjo Felle. 

Na prvi od umetniških rezidenc, poimenovani Posodobi gobelin, se bo predstavila Katja Felle. Vizualna umetnica v izhodišče svojega ustvarjalnega procesa postavlja šume ali motnje, ki nastanejo kot posledica poplave informacij, povezane z vse večjim tehnološkim razvojem. Te šume ali motnje bodo udeleženci delavnice kot unikatne grafične podobe vtkali v stare gobeline, ki jih hranijo doma, in jih na ta način posodobili. Tisti, ki starih gobelinov nimajo, pa bodo izvezli podobe manjšega formata, enega od motivov avtorice Katje Felle.

Na uvodnem srečanju rezidence Posodobi gobelin v ponedeljek, 26. 6., ob 18.00 se bodo predstavile tudi članice Koroškega medgeneracijskega centra. Na performansu Ustavi – zašij – ponastavi bodo vezle veliki gobelin (2x3 metre), ki ga na tedenskih srečanjih v medgeneracijskem centru na Ravnah sicer že od leta 2015 izdelujejo pod vodstvom Katje Felle. Gobelin predstavlja podobo računalniškega zaslona, posnetega v trenutku, ko je program zamrznil in se ne odziva več na ukaze. Članice Medgeneracijskega centra z vezenjem računalniške podobe pobliže spoznavajo sodobno umetnost in morda tudi svoj pogled na sodobno tehnologijo.

Vse aktivnosti rezidence Posodobi gobelin bodo potekale v mladinskem klubu Špajz v Slovenj Gradcu.

Delavnice Posodobi gobelin so odprte za vse in tudi brezplačne!
Zaželene so predhodne prijave na: zivelaumetnost@gmail.com

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!