Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-6°C

Nedeljski abonma Koroškega deželnega teatra in izven: Dohtar na vasi

10766
Organizator: Koroški deželni teater
Vstopnina: 10

za nedeljski abonma Koroškega deželnega teatra in izven

Anja Škabar: Dohtar na vasi, Gledališka skupina Repentabor

Kako pogosto greste k zdravniku? Ko vas kaj boli, ste močno bolni ali se le ne počutite dobro? Ljudje na vasi skrbijo za svoje zdravje. So previdni. Tudi, če velja, da za vsako bolezen rož'ca raste, se radi gredo pokazat k zdravniku. Mogoče se lahko iz majhne bolečine tudi kakšna resna bolezen razvije. Sedaj, ko je na vas prišel nov zdravnik, je razlogov za obisk več. Sestra Mojca, ki vestno opravlja svoje delo in odlično pozna vaške paciente, nad njim ni preveč navdušena. Le kaj jo je zmotilo? Ko delo z novim zdravnikom končno gladko steče, na vrata ambulante potrka policistka Leonida. Je le bolna ali želi koga posebno videti?

Komedija je sirup za zdravje, v katerega smo vsuli vsakdanje tegobe ter mu dodali ščepec norosti.
Smeh je pol zdravja. Za drugo polovico pa poskrbi Dohtar na vasi.

Dramska skupina deluje pod okriljem Razvojnega združenja Repentabor in Kulturnega društva Kraški dom iz sosednje Italije. Tako združuje ljubiteljske igralce z obeh strani meje. Deluje že od leta 2014, ko so nekateri posamezniki dali pobudo, da bi pripravili skupni skeč obeh društev. In tako je nastala prva gledališka predstava, Dobra letina. Veselje do igre in pozitiven odziv publike jih je gnalo naprej, da so leto kasneje uprizorili svojo naslednjo igro z naslovom Svakinja da te kap, ki je na Festivalu amaterskih gledaliških skupin v Mavhinjah prejela nagrado občinstva. Lani so uprizorili igro Zabava s tradicijo, letos so postavili na oder Dohtarja na vasi, ki je do sedaj nasmejal že številno občinstvo v Sloveniji in zamejstvu. Pod vse igre se za besedilo in režijo podpisuje Anja Škabar.
Že tretje leto zapored so se predstavili tudi na Območnem Linhartovem srečanju gledaliških skupin, na katerem je Petra Škabar že drugo leto zapored prejela nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo južne Primorske. Predstava Dohtar na vasi, pa je bila izbrana za najboljšo predstavo in je bila v mesecu maju oddigrana tudi na Regijskem Linhartovem srečanju v Hrpeljah pri Kozini.
Trenutno v ekipi deluje osem članov dramske skupine, ki prihajajo ne samo iz območja Repentabra ampak tudi iz širšega Krasa. Ker predstave potekajo v narečju, so zaradi prepletanja različnih narečij veliko bolj barvita.

Organizator: Koroški deželni teater

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij