Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Novembrske prireditve Kulturnega doma Slovenj Gradec

V Kulturnem domu Slovenj Gradec obiskovalcem obljubljamo pestro jesen. Posebno presenečenje smo pripravili za vse ljubitelje filmov, saj bomo z novembrom ceno kino vstopnic s sedanjih 5 EUR znižali na 4 EUR. Sprememba bo trajna, cena pa bo enotna za vse projekcije, tudi projekcije 3D filmov, le za nedeljske matineja ostaja cena vstopnice 3,50 EUR.

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji teatra, saj bo v petek, 4. novembra, ob 19:30 pri nas gostovalo Slovensko narodno gledališče iz Celja s predstavo Vinka Möderndorferja: Nostalgična komedija, teden dni kasneje pa si boste lahko v naši dvorani ogledali premiero novega projekta Koroškega deželnega teatra, komedijo Jordana Cvetanovića z naslovom Terapija. Terapija bo na sporedu v četrtek, 10. 11., in v petek, 11. 12., ob 20. uri.

V nedeljo, 6. novembra, vas ob 20. uri vabimo v župnijsko cerkev sv. Elizabete v Slovenj Gradcu na koncert baročnega ansambla Musica Antiqua iz Salzburga ter vokalnega ansambla Canto Fiorino iz Vilniusa z naslovom: Glasbena dediščina dinastije Vasa in Habsburžanov širom Evrope 17. stoletja: Litva - Avstrija – Slovenija. Koncert organiziramo skupaj z Društvom Hugo Wolf, vrhunski koncert stare glasbe pa smo si zamislili kot idealen uvod in napoved slovenjgraškega praznovanja 750-letnice prve pisne omembe mesta v letu 2017.

V soboto, 12. novembra, boste 20. uri doživeli spektakularni koncert najbolj avtentične tribute skupine legendarnih The Beatles! Na koncertu se bo predstavil tudi Mešani pevski zbor MISMOMI Šolskega centra Slovenj Gradec. Skupaj bodo zapeli "Hey, Jude" in "Yellow Submarine" ter napovedali so-koncert v mesecu aprilu.

V četrtek, 16. novembra, vas ob 19:30 vabimo v rojstno hišo Huga Wolfa na Glavnem trgu 40 na Večerni arioso z mezzosopranistko Jadranko Juras, tenoristom Andrejem Odrom in pianistom Tadejem Horvatom.

Seveda nismo pozabili tudi na naše najmlajše obiskovalce – lutkovna predstava Volk in kozlički no na sporedu v soboto, 19. novembra, ob 10:30.

V decembru napovedujemo še dva odlična koncerta, in sicer koncert 2 Korošcev - Ota Vrhovnika in Adija Smolarja v petek, 2. 12., in pa koncert pianista in vokalista Uroša Perića, ki bo v petek, 9. 12. Vstopnice za oba koncerta lahko kupite v predprodaji na blagajni KDSG. O obeh dogodkih pa bolj podrobno v naslednji številki Sglasnika.

Oglejte si tudi