Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Izbor za naj podjetniško idejo na gradu Sevnica

V četrtek, 22.12.2022 se je na gradu Sevnica odvil prav poseben dogodek, in sicer Izbor za naj podjetniško idejo. 10 ekip je dobilo priložnost tekmovati za super nagrade, kot so svetovanje in mentoriranje, prostori za delo in sestanke, inkubacijske faze in tudi glavno, denarno nagrado v vrednosti 500€.

Glavno nagrado je osvojila ideja Anikis, ideja o visoko kvalitetnih online slikarskih delavnicah, s katero je najbolj prepričal komisijo Goran Skušek. Nik Anikis Neo-renesančni Slikar, se je mojstril v Firencah kot Leonardo da Vinci v znanjih slikarstva in risarstva. Visoko kvaliteto znanje predaja na jasen, zabaven in izredno informativen način. Poleg delavnic, ki jih izvaja v živo, z bratom Goranom razvijata online delavnice, ki bodo kmalu na voljo in se jih bo kupec lahko udeležili ob svojem tempu.

Drugo mesto je osvojila ideja Libellu, naravna zibelka, ki vsebuje ročno izdelano Mojzesovo košaro, lesen podstavek, ležišče iz naravnega lateksa in bombaža, odejo in rjuho; idejo je predstavila Carmen Medic. Tretje mesto je osvojila mlada ekipa, ki jo je predstavil Tilen Volkar, in ki razvija produkte iz predelave kunčjega mesa in že prodaja kunčje klobase in pečenice. Tiho nagrado publike je osvojila Zala Hrastar s svojo blagovno znamko predelanih oblačil Morja, ki je kreativna predelovalnica ljubljenih oblačil in tekstila, širi živahnost in toplino v spoštovanju do materiala, okolja in ljudi. Vse naše zmagovalce lahko spremljate in si bolj podrobno ogledate njihovo ponudbo na družbenih omrežjih.

Komisija je imela zelo težko nalogo, saj so vse ideje bile zelo zanimive in dobro predstavljene. Ostale ideje, ki smo jih imeli priložnost slišati, so bile Dobrote Posavja, ideja o ponovni vzpostavitvi razvoza in dostave dobrot posavskih kmetij; Fris za Kiss, ideja obrazne joge za bolj zdravo in lepše življenje; Jurčkova greda, da bi lahko vsi jedli jurčke kar iz domačega vrta; Pinejko, prvi slovenski preliv za solato, narejen iz stranskega produkta pri pridelavi masla; Laboratorij Sozvočja, ideja o hiši za vse, ki si želijo v svojem življenju izvedeti in narediti več na osebni ravni; ter ideja Ob Savi – na kavi, posavski podkast z intervjuji zanimivih lokalnih ljudi.

Dogodek je bil izpeljan v partnerstvu s Centrom za podjetništvo in turizem Krško oziroma Podjetniškim inkubatorjem Krško in zavodom KNOF oziroma udeleženci podjetniških krožkov v regiji, ter s podporo Občine Sevnica. Komisija je bila sestavljena iz oseb iz podjetniškega sveta in izkušenj s startup sceno, zato smo povabili kar 3 mlade podjetnike: Sevnico je zastopal Aljaž Papež, ki ima lastno nano pivovarno in blagovno znamko piva APE, Krško je zastopala podjetnica Klara Kukovičič, ki je tudi TV voditeljica in urednica podkasta, iz Ljubljane pa je prišel izkušeni mladegi podjetnik Sašo Rupnik, ki ima svojo blagovno znamko krekerjev Mr. Fiber. V komisiji sta poleg že omenjenih bila tudi Matej Imperl kot predstavnik javnega zavoda KŠTM in Karl Vertovšek, vodja Podjetniškega inkubatorja Krško. Mlade podjetnike je nagovoril tudi župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk.


Spletne strani in družbena omrežja zmagovalnih idej:

Anikis

www.anikis.com

Fb: Nik Anikis art

IG: nik.anikis

Libellu

www.libellu.si

FB / IG: Libellu.si

Kunčje klobase in pečenice

FB: Tilen Volkar

IG: tilenvolkar

Oblačila Morja

www.morja.si

IG: morja_zala

Oglejte si tudi