Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Sprejeli prvi rebalans letošnjega proračuna

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na svoji 13. redni seji, na kateri je sprejel prvi rebalans proračuna za letošnje leto, določil pa je tudi nove cene vrtca in izvajanja storitev obveznih občinskih javnih služb.

 

Včeraj sprejeti rebalans predvideva 3,85 milijona evrov prihodkov (nekaj več kot 32 tisoč evrov več kot veljavni proračun) in 4,01 milijona evrov odhodkov (nekaj več kot 42 tisoč evrov več kot veljavni proračun). Rebalans je bil potreben zaradi uskladitve porabe sredstev iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin, in sicer za komunalno opremljanje Obrtno-podjetniške cone Farovški hrib z vodovodom. V coni že delujejo tri podjetja.

 

Za samo vodovodno omrežje, ki ga moramo pripeljati v cono, imamo pridobljeno gradbeno dovoljenje in ravno ta projekt smo tudi prijavili na sofinanciranje iz 23. člena in tudi že pridobili odobritev tega projekta. Pripeljali bomo hidrantno omrežje, da bodo ti objekti lahko koristili požarno vodo in imeli hkrati kvalitetno dobavo pitne vode. Tudi še za nadaljevanje izgradnje te cone, kajti prostora je še za najmanj dva podjetnika,“ je povedal župan Rupert Gole

 

Rebalans prinaša še spremembe na področju gasilstva za pokrivanje izdatkov iz preteklih let ter za investicije Prostovoljnega gasilskega društva Zabukovje, na področju turizma pa za razvoj blagovnih znamk ter investicije v Deželi kozolcev.

 

Občinski svet je včeraj potrdil tudi elaborate o oblikovanju cene izvajanja storitev javne službe oskrbe s pitno vodo, odvajanje komunalne in padavinske odpadne vode ter ravnanja z odpadki na območju občine, kar pomeni da so se cene vseh treh obveznih javnih gospodarskih služb nekoliko povišale. Občinski svet je potrdil tudi nove cene dnevnega varstva v vrtcu, ki bo s 1. septembrom sprejel vse otroke, ki izpolnjujejo pogoje. Vrtec naj bi tako v petih oddelkih obiskovalo 95 otrok. Cena za prvo starostno obdobje se bo povišala za 0,49 % na 447,94 evra, za drugo starostno obdobje pa za 2,36 % na 335,58 evra, medtem ko so ceno kombiniranega oddelka določili na novo in znaša 368,52 evra.

Oglejte si tudi