Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Urejajo cesto od krožišča proti trgu

ŠENTRUPERT, 6. september 2016 – V Šentrupertu bodo še jeseni dokončali obnovo 390 metrov lokalne ceste od krožišča proti jedru kraja. Prvi del so uredili avgusta, dela pa bodo nadaljevali v prihodnjih tednih. Spodbudna pa je tudi novica, da je Direkcija RS za infrastrukturo začela s postopki za obnovo še zadnjega odseka dotrajane državne ceste Slovenska vas-Šentrupert.

 

Avgusta so na 200 metrih lokalne ceste od krožišča mimo križišča za pokopališče in proti središču kraja zamenjali celoten ustroj ceste. Najprej so izrezali stari asfalt in izkopali nenosilni tampon, nato pa dodali nov tampon in položili asfalt, ki naj bi zdržal tudi težo težjih in večjih tovornih vozil. V sklopu obnove je bilo vzpostavljeno tudi meteorno odvodnjavanje padavinskih voda. Končna vrednost naložbe je nekaj manj kot 49 tisoč evrov. V prihodnjih tednih pa bodo v Šentrupertu začeli rekonstrukcijo preostalega dela te lokalne ceste do samega jedra v dolžini približno 190 metrov. Tudi tu bodo vzpostavili meteorno odvodnjavanje, naložba pa je ocenjena na 50 tisoč evrov.

 

Z rekonstrukcijo tega dela ceste bomo poskrbeli za precej dotrajan, poškodovan in nevaren odsek ceste, ki naj bi imel po novem dovolj nosilnosti tudi za težja transportna vozila, ki dnevno prečkajo Šentrupert in so sicer eden glavnih krivcev za močno poškodovane ceste v kraju. Samega jedra Šentruperta v tej fazi ne bomo urejali, bomo pa tam sanirali najbolj poškodovane dele,“ je pojasnil strokovni sodelavec občinske uprave Občine Šentrupert Janko Zakrajšek.

 

Dela v drugi fazi naj bi se začela konec tega meseca, zaključena pa bodo oktobra. V tem času bo cesta zaprta, obvoz pa bo urejen in ustrezno označen.

 

Sicer pa je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo obvestila Občino Šentrupert tudi o začetku postopka javnega naročila za tretjo, zadnjo etapo rekonstrukcije državne ceste Slovenska vas-Šentrupert, s katero bo končno v celoti obnovljena že zelo dotrajana državna cesta. Če bo izbor izvajalca del potekal nemoteno in bodo ugodne tudi vremenske razmere, naj bi državna cesta Slovenska vas-Šentrupert v celoti dobila novo podobo do prihodnjega poletja.

 

Občina Šentrupert sicer pripravlja tudi načrt investicijskega vzdrževanja cest v občini za prihodnji dve leti in če ga bo občinski svet v jesenskem času potrdil, bo sledilo urejanje cest skladno z načrtom.

Oglejte si tudi