Logo MojaObčina.si

Šentrupert

JUTRI
17°C
10°C
SRE.
23°C
11°C
Deli
2207

Razširitev Poslovne cone Prelesje

ŠENTRUPERT, 28. julij 2016 – Sredi poletja se je na 14. redni seji včeraj sešel Občinski svet Občine Šentrupert, da bi potrdil dokument identifikacije investicijskega projekta investicijski program za projekt Razširitev poslovne cone Prelesje. Občina želi projekt prijaviti na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

V sklopu Poslovne cone Prelesje želijo na desni strani regionalne ceste proti Sevnici poleg obstoječega proizvodnega objekta pripraviti zemljišče za gradnjo stavb za različne poslovne dejavnosti in ga opremiti s pripadajočo infrastrukturo. Hkrati bodo na vzhodni strani cone uredili še dostopno cesto. Ocenjena vrednost investicije je milijon evrov (z DDV).

 

Razpis sofinancira takšne naložbe v 90 odstotkih, 10 odstotkov prispeva sama občina. S tem projektom bi cono razširili z vso potrebno komunalno opremo, to pomeni priključek na glavno cesto, same ceste v coni, javna razsvetljava, vodovod, kanalizacija, elektrika. V kolikor občina na razpisu ne bo uspešna, je seveda vprašanje, ali bosta obe podjetji, ki nameravata v tej coni postaviti svoje obrate, dejansko še zainteresirani. Mi verjamemo in smo se res potrudili z vso to dokumentacijo, ki smo jo danes sprejeli, da bi na tem razpisu uspeli in s tem podjetjem omogočili boljše pogoje na mednarodnem konkurenčnem trgu,“ je povedal župan Rupert Gole.

 

Osnovni cilj investicije je omogočanje razvoja majhnih in srednjih lokalnih podjetij, ki bodo tako prišla do prostora za postavitev novih proizvodnih objektov, omogočena pa bo tudi širitev proizvodnje obstoječim gospodarskim subjektom. V neposredni bližini je načrtovana tudi ureditev novega krožnega križišča na regionalni cesti, ki bo imel odcep za cono.

 

Glede na časovnico včeraj sprejetega DIIP-a naj bi bila razširitev cone končana v enem letu. Letos želijo v Šentrupertu pridobiti nepovratna sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) – odgovor pričakujejo oktobra, izdelati potrebno projektno dokumentacijo, pridobiti zemljišča in gradbeno dovoljenje, nato pa naj bi se začela dela na terenu, ki naj bi se zaključila do konca avgusta prihodnje leto.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi