Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Proračun za leto 2015 je pod streho

ŠENTRUPERT, 26. marec 2015 – Občinski svet Občine Šentrupert je na včerajšnji 4. redni seji potrdil proračun za letošnje leto. Sprejel je tudi letne programe na področju športa, kulture in socialnega varstva – razpisi bodo objavljeni aprila.

 

Proračun za letošnje leto predvideva nekaj več kot 3,9 milijona evrov prihodkov in za 300 tisoč evrov več odhodkov (kolikor bo znašalo zadolževanje, ki so ga včeraj potrdili člani občinskega sveta).

 

Proračun smo dodatno znižali, ker se glavarina sredi leta še znižuje, tako da smo morali nekatere stvari še oklestiti in dejansko narediti izjemno racionalne in varen proračun. Investicij – novih – v letošnjem letu ne odpiramo, načrtujemo v glavnem pripravo na naslednje leto, na naslednjo finančno perspektivo in poplačevanje obveznosti za nazaj,“ pojasnjuje župan Občine Šentrupert Rupert Gole

 

Na včerajšnji seji sprejeti letni program na področju športa predvideva razpis 5.300 evrov za razvojne in strokovne naloge v športu, športno vzgojo otrok in mladine, športno rekreacijo ter šport invalidov. Na področju ljubiteljske kulture bo Občina Šentrupert razpisala skupaj 12.000 evrov, za delovanje Občinskega pihalnega orkestra sv. Rupert pa zagotavlja 5.000 evrov.

 

Razpisi s področja športa, kulture, turističnih prireditev in javni poziv za druge programe in projekte bodo objavljeni v aprilu. Razpis za ukrepe spodbujanja in razvoja kmetijstva in podeželja pa bo letos objavljen nekoliko kasneje, kajti predhodno je potrebno sprejeti nov pravilnik, ki bo definiral te ukrepe za novo programsko obdobje 2015-2020. 

Oglejte si tudi