Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Podelili občinska priznanja

Župan Rupert Gole je na včerajšnji osrednji prireditvi ob letošnjem praznovanju občinskega praznika podelil občinska priznanja. Listino je prejela Maja Žibert, priznanji pa podjetje Povše Metal in Vaški pevci.
2. junij so v Šentrupertu izbrali v spomin na dokončanje večdesetletne gradnje gotske lepotice, danes župnijske cerkve sv. Ruperta. Župan Rupert Gole je v govoru poudaril, da je letošnje leto za občino najtežje doslej, tako na finančnem kot tudi na političnem področju, in dodal, da bo Šentrupert nadaljeval z uresničevanjem zastavljenih ciljev. Do prihodnjega občinskega praznika morajo: „Predvsem pripraviti vse potrebne podlage za urejanje Šentruperta in ostale komunalno-infrastrukturne projekte po občini, ki jih je nujno potrebno izvest. Ta podlaga je pomembna tudi zaradi možnosti črpanja nepovratnih srestev, ki so tik pred štartom, nekaj že verjetno v tej jeseni, ostalo v naslednjem letu in do takrat moramo biti pripravljeni, da bomo tudi v tem mandatu ta sredstva uspešno počrpali,“ je jasen župan Gole.

 

Listino Občine Šentrupert za leto 2015 je prejela Maja Žibert za zasluge pri promociji Občine Šentrupert in cvička v vlogi Cvičkove princese. „Sem zelo vesela, res. Najboljše je to, ko te cela Mirnska dolina vzame čisto za svojo. Ko pa si okrog in niso tvoji zraven, pa govoriš o njih, pa kar čutiš, da so tudi oni zraven,“ je po prejetju priznanja povedala Maja Žibert, ki je krono cvičkove princese predala Evi Somrak iz Društva vinogradnikov Trška gora.

 

Podjetje POVŠE METAL, v katerem je zaposlenih 37 ljudi, je prejelo priznanje za gospodarsko uspešnost, prispevek podjetja k razvoju gospodarske dejavnosti v občini ter izkazano družbeno odgovornost podjetja. „To priznanje je vsekakor častivredno. Sem ga zelo vesel. Priznanje pa pomeni še nekaj več, ker je iz domačega okolja. Vsekakor je to priznanje tudi za minulo delo, je pa hkrati tudi velika spodbuda zame - predvsem pa tudi za moje sodelavce, ki so tudi zaslužni za to priznanje - za bodoče delo,“ pravi lastnik in direktor podjetja Filip Povše

 

Vaški pevci Društva Mavrica Šentrupert pa so prejeli priznanje za uspešno kulturno udejstvovanje ter pomemben prispevek k prepoznavanju in ohranjanju starih ljudskih pesmi ter skrb za trajne zapise tega ljudskega blaga. „Nam to veliko pomeni. To je v bistvu priznanje za naše enajstletno delo. Začeli smo skromno, imeli smo tudi precej sprememb, ker so nam trije pevci umrli, zdaj pa smo dobili kvalitetne glasove. Mislim, da zelo lepo pojemo, angažiramo se, sodelujemo,“ je povedal vodja skupine Maks Kurent in dodal, da letos načrtujejo izdajo še ene pesmarice in dodatnega koncerta, s katerim bi ljudsko pesem še bolj približali ljudem.

 

Na svečani prireditvi, ki jo je povezovala Petra Krnc, je nastopil tudi Godalni orkester Glasbene šole Trebnje pod vodstvom prof. Marka Fabianija, Šentrupertu pa so ob prazniku čestitali tudi župani Mirne, Trebnjega, Sevnice in Mokronog-Trebelnega – Dušan Skerbiš, Alojzij Kastelic, Srečko Ocvirk in Anton Maver.

 

V Šentrupertu se sicer praznovanje nadaljuje vse do nedelje. Danes ob 17. uri se bo v tamkajšnji osnovni šoli predstavil vrtec Čebelica, v petek ob 18. uri bo pri Kraševčevi hiši v Šentrupertu slovesnost ob odkritju spominske plošče pesnici in pisateljici Vidi Brest, v soboto od 18. ure naprej pa bo prireditev Cviček na trgu v Šentrupertu. V nedeljo, ko drugi rojstni dan praznuje Dežela kozolcev, se bo dogajanje ob letošnjem občinskem prazniku v prvem muzeju na prostem s kozolci na svetu sklenilo ob 18. uri s koncertom Orkestra slovenske policije.

Oglejte si tudi