Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Vabljeni k ogledu potujoče razstave v okviru projekta BeWater

Od 30. marca do 15. aprila bo v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici na ogled potujoča razstava v okviru evropskega projekta BeWater. Njen namen je seznanitev javnosti z omenjenim projektom, izboljšanje ozaveščenosti o pomenu trajnostnega upravljanja voda ter povečanje družbene odgovornosti na področju upravljanja voda v porečju reke Vipave.

Na Inštitutu za vode Republike Slovenije so namreč v oktobru 2013 začeli z izvajanjem evropskega projekta katerega namen je aktivno sodelovanje družbe pri prilagajanju na klimatske spremembe v Sredozemlju (z okrajšavo BeWater), ki je financiran iz 7. okvirnega programa Evropske unije v okviru pobude Znanost v družbi. V projekt je vključenih 12 organizacij iz 11 držav Evrope in severne Afrike. Projekt vodi Center za ekološke raziskave in gozdarstvo (CREAF) iz Španije. Cilj tega projekta je promovirati dialog in sodelovanje med znanostjo in družbo na področju trajnostnega upravljanja z vodami in prilagajanja podnebnim spremembam v Sredozemlju.
 

V projektu BeWater si partnerji prizadevajo izboljšati ozaveščenost javnosti o pomenu trajnostnega gospodarjenja z vodami, razvijati inovativni proces medsebojnega učenja in ustvarjati večjo družbeno odgovornost na področju upravljanja voda. Ti trije dejavniki bodo ključnega pomena za opredeljevanje in izvajanje uspešnih strategij in politik prilagajanja podnebnim spremembam. Projekt bo trajal do marca 2017 in ima skupni proračun v višini skoraj treh milijonov evrov. V projekt so vključeni raziskovalni inštituti, podjetja, nevladne organizacije, evropske institucije in platforme. Inštitut za vode Republike Slovenije je eden izmed štirih raziskovalnih organizacij vključenih v projekt in bo vodil izvajanje projektnih aktivnosti v Sloveniji s poudarkom na porečju reke Vipave.

Oglejte si tudi