Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Rezultati Javnega poziva delodajalcem za vključitev v Regijsko štipendijsko shemo (RŠS) za Goriško statistično regijo za šolsko/študijsko leto 2013/2014

Posoški razvojni center je pred kratkim objavil rezultate Javnega poziva delodajalcem za vključitev v Regijsko štipendijsko shemo (RŠS) za Goriško statistično regijo za šolsko/študijsko leto 2013/2014.

 

Javni poziv delodajalcem za vključitev v enotno Regijsko štipendijsko shemo (RŠS) Goriške regije za šolsko/študijsko leto 2013/14 je Posoški razvojni center objavil konec letošnjega marca. Roka za prijavo sta bila dva: prvi 31. maj in drugi 31. julij 2013.

 

Ob zaključenem drugem roku (31. julija) za oddajo vlog se je na Javni poziv odzvalo 20 podjetij iz sedmih občin Goriške statistične regije. Skupno so prijavili 175 štipendij. 57 štipendij je namenjenih srednješolcem, 56 študentom dodiplomcem in 62 študentom podiplomcem. Med štipendijami za srednješolsko izobraževanje je največ prijavljenih štipendij za poklic strojnega tehnika (15) in za tehnika mehatronike (10). Za študente dodiplomskega študija je največ štipendij namenjenih študiju strojništva (29) in elektrotehniki (13). Za študij strojništva na podiplomskem študiju je predvidenih 31 štipendij, za izobraževalni program elektrotehnika pa 13 štipendij. 

 

Na Javni poziv za RŠS za š. l. 2013/14 so prispele vloge iz 7 občin v Goriški statistični regiji. Največ štipendij ponujajo delodajalci iz občine Idrija - 91, kar je polovica vseh prijavljenih štipendij v Goriški regiji. Sledi občina Šempeter-Vrtojba, v kateri 1 delodajalec (Letrika d.d.) ponuja 32 štipendij. Delodajalci v občini Bovec razpisujejo 20 štipendij, v Mestni občini Nova Gorica pa pet delodajalcev ponuja 19 štipendij. V občini Tolmin, trije delodajalci ponujajo 9 štipendij, dva delodajalca iz občine Ajdovščina 3 štipendije. Eno štipendijo pa ponuja delodajalec iz občine Vipava. 

 

Posoški razvojni center bo Javni razpis štipendij Regijske štipendijske sheme Goriške statistične regije za šolsko/študijsko leto 2013/14 objavil predvidoma v prvi polovici septembra 2013. Objavljen bo na spletni strani štipenditorja: www.prc.si, na spletnih straneh ostalih razvojnih agencij v regiji: www.icra.si, www.ra-rod.si, www.rra-sp.si in na spletni strani www.iskanipoklici.net. Rok za prijavo bo predvidoma 10. oktober 2013.  

Oglejte si tudi