Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Objavljen je razpis za tekmovanje Popri 2013/2014

Primorski tehnološki park je 20. novembra 2013 objavil razpis za prijavo na tekmovanje POPRI, ki je namenjeno mladim v osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah. Rok prijave je torek, 10. december 2013. Tekmovalci po oddaji prijavnice pripravljajo poslovne modele, inovativne izdelke in raziskovalne naloge, ki jih oddajo do 20. marca 2014. Sledile bodo predstavitve pred komisijo (2. aprila 2014). Svečana razglasitev zmagovalcev bo v začetku junija v Primorskem tehnološkem parku. Nagradni sklad tekmovanja znaša 5.000 EUR.


Primorski tehnološki park že 9. leto organizira tekmovanje POPRI. Namen tekmovanja je spodbujati ustvarjalnost, inovativnost, znanost, tehniko in podjetništvo med mladimi. Letos uvajamo dve novosti, in sicer novo kategorijo 'Podjetniške ideje' ter razširili smo tekmovanje na srednješolce in študente. Mlade želimo spodbuditi k raziskovanju in razvoju inovativnih izdelkov in storitev ter edinstvenih podjetniških idej, ki lahko spremenijo naš svet in življenje na bolje.

 

KDO SE LHAKO PIRJAVI NA TEKMOVANJE?

Na tekmovanje se lahko prijavijo učenci zadnjih štirih razredov osnovnih šol, dijaki srednjih šol, študenti višjih strokovnih šol in samostojnih visokošolskih zavodov ter študenti univerz, in drugi mladi, ki na dan prijave na tekmovanje niso dopolnili 26 let.

 

KATEGORIJE TEKMOVANJA

Tekmovanje zajema naslednje kategorije:

  • Podjetniške ideje
  • Pridi in naredi (za osnovnošolce)
  • Raziskovalni projekti (za osnovnošolce).

 

NAGRADNI SKLAD TEKMOVANJA ZNAŠA 5.000 EUR.

Nagrade, denarne in/ali praktične, bodo podeljene po kategorija za prvo, drugo in tretje mesto v posamezni cilji skupini. Nagrade bodo podeljene na zaključni prireditvi v začetku junija 2014. 

 

ROK ZA PRIJAVO IN ODDAJO PRIJAVNICE JE 10. DECEMBER 2013. 

Tekmovalci lahko prijavnico dostavijo osebno ali po pošti na naslov Primorskega tehnološkega parka, Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici ali pa po elektronski pošti na naslov popri@primorski-tp.si.

 

Po oddaji prijave pričnejo tekmovalci samostojno ali s pomočjo šolskih in zunanjih mentorjev, ki jih izberejo sami, pripravljati podjetniške in raziskovalne projekte ter izdelke. 

 

PO PRIJAVI NA TEKMOVANJE POPRI NE SPREGLEJTE NASLEDNJIH ROKOV:

Rok za oddajo podjetniških idej/izdelkov in razikovalnih projektov je 20. arec 2013.

Predstavitev podejtniških idej/izdelkov in raziskovalnih projetov je 2. april 2014.

Tekmovanje Pridi in naredi je predvideno v prvi polovici maja 2014.


PRIMORSKI TEHNOLOŠKI PARK JE LETOS PRIPRAVIL DELAVNICE ZA MENTORJE V OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOLAH

Primorski tehnološki park je za mentorje v osnovnih in srednjih šolah pripravil delavnice z namenom prenosa znanja in veščin pri razvoju idej in pripravi poslovnih modelov po metodologijah, ki jih uporabljajo razvite države pri podjetniški vzgoji otrok ter najuspešnejša globalna podjetja.

 

ZA ŠTUDENTE START:UP VIKEND, DELAVNICE, START:UP ŠOLA

Za študente in potencialne podjetnike so septembra in oktobra že pripravili vrsto aktivnosti na temo kako razviti idejo v uspešen poslovni model. Predavali so že študentom Višje strokovne šole na Šolskem centru v Novi Gorici, 22. in 23. novembra, pa na Univerzi v Novi Gorici organizirajo Startup vikend Nova Gorica, intenzivno 48 urno delavnico od razvoja podjetniške ideje do novega podjetja. V začetku leta 2014 pa bodo zagnali tudi StartUP šolo.

 

Študenti, ki se bodo udeležili tovrstnih delavnic bodo pridobili podjetniške kompetence kot tudi potrebna znanja razvoj podjetniških idej in uspešno prijavo na tekmovanje POPRI.

 

Letos prvič izbirajo tudi NAJ ŠOLO POPRI. Laskavi naziv Naj šola POPRI bo prejela šola z največ nagrajenci. 


Razpis Tekmovanja POPRI 2013/2014: razpis POPRI 2013-2014.pdf

Prijavnica na Tekmovanje POPRI 2013/2014: letak popri_prijavnica.pdf

Predloga poslovni načrt PTP: POSLOVNI NAČRT - PREDLOGA 2013.pdf


Spremljajte tekmovanje POPRI tudi na Facebook strani: www.facebook.com/popri.

Oglejte si tudi