Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Vabljeni na brezplačen 16-uri tečaj digitalne fotografije

V Goriški knjižnici Franceta Bevka organizirajo brezplačen 16-uri tečaj digitalne fotografije. Delavnica je namenjena vsem tistim uporabnikom, ki želijo izdelati digitalno fotografijo, jo obdelati in nato znanje širiti med prijatelje preko brezplačnega komunikacijskega programskega orodja.

 

Tečaj se bo pričel v ponedeljek, 25. novembra 2013, ob 15.30. Število udeležencev je omejeno, prijavijo pa se lahko na INFOpultu v knjižnici ali po telefonu (05 330 91 00).

 

Tečaj je brezplačen, vodil ga bo mag. Boštjan Vouk. Potrebno je določeno predznanje, tj. poznavanje okolja Windows XP, tečajniki pa morajo s seboj prinesti fotoaparat (+kabel za prenos slik), imeti morajo tudi izdelan e-poštni račun.  

 

 

Podrobna vsebina


1. srečanje: 25. november 2013, 15.30-18.30 

Izdelava in prenos slik z digitalnega fotoaparata na računalnik. Pregled izdelanih slik, razlaga pojmov ločljivost (resolucija), velikost slike, enote (kB, MB, GB, TB), bitna globina in vrsta slike. Urejanje slik po mapah in stiskanje map. Pošiljanje stisnjenih map po elektronski pošti.


2. srečanje: 27. november 2013, 15.30-18.30 

Kratka ponovitev vsebine 1. srečanja. Predstavitev programskega orodja PhotoFiltre. Predstavitev namestitve in nameščanje programskega orodja ter lokalizacija omenjenega orodja. Uporaba filtrov (umetniški efekt portreta, efekt sončni zahod, efekt "stare slike", efekt risanje s svinčnikom, efekt zimske idile, Razrez slike na Puzzle, Uporaba efekta fotokopije in digitalnega efekta ...) Primeri uporabe dvotonskega načina in prosojne barve. Uporaba različnih pisav na sliki.

 

3. srečanje: 29. november 2013, 15.30-18.30 

Kratka ponovitev vsebine 2. srečanja. Zajem zaslonske slike in prenos le te v program Photofiltre. obdelava slike. Obdelava slik s programom Photofiltre. Pregled razlike med funkcijo obreži in izreži. Uporaba mask nad slikami (uporaba filtra photomasque) in orodja za kloniranje. Izdelava lastne fotomontaže. Spreminjanje tonov barve različnim slikam.

 

4. srečanje: 6. december 2013, 15.30-18.30

Kratka ponovitev vsebine 3. srečanja. Skupinsko tekstovno in video "komuniciranje" – delo v skupinah ter komunikacija z drugimi skupinami in uporabniki. Uporaba gmailove storitve klepet in vaje na temo pošiljanja slikovnega materiala in tekstovnih vsebin.

Oglejte si tudi