Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

'Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ'

Od danes, 16. pa vse do 27. januarja bo potekala policijska akcija proti uporabi mobilnikov med vožnjo. Policisti bodo tako še posebej pozorni na tiste voznike, ki bodo kršili prepoved telefoniranja in jih ustrezno kaznovali.

Policisti danes začenjajo akcijo s sloganom "Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ", s katero želijo opozoriti na nevarnost telefoniranja med vožnjo, zaradi česar bodo še posebej pozorni na tovrstne kršitelje. S 14-dnevno akcijo oz. s preventivnimi aktivnostmi želijo do 27. januarja zmanjšati število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, ki so posledica uporabe mobilnega telefona med vožnjo, je na spletni strani zapisala policija.

Uporaba mobilnega telefona za volanom zelo zmanjša zbranost voznika, zaradi česar lahko spregleda pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzove na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine pa lahko botrujejo nastanku hude prometne nesreče. Uporaba mobilnih telefonov je med vožnjo dovoljena le ob prostoročnem telefoniranju. Kljub temu pa policisti svetujejo, da je najbolj varno, da se v primeru nujne uporabe mobilnega telefona vozniki ustavijo na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujejo šele, ko končajo s pogovorom.

Hkrati opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu na previdnost in dosledno spoštovanje prometnih predpisov.

Oglejte si tudi