Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.10.2017

delno oblačno
Zvečer bo oblačno s padavinami, tudi posameznimi nevihtami, ki bodo ponoči od zahoda slabele in do jutra že večinoma ponehale. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem sprva močna burja, ki bo postopno slabela in do jutra ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 11 stopinj C.
7°C | 18°C
torek, 24.10.2017
2°C | 20°C
sreda, 25.10.2017
4°C | 21°C
četrtek, 26.10.2017
3°C | 22°C
Opozorila
Nedelja, 22.10.2017 ob 17h
Zvečer bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki vetra dosegali hitrost od 100 do 120 km/h. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo hitro slabela.
7°C
18°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Ostalo

»VRTEJBNSKA POTICA«


OSTALO

| |
05.04.2012      8:00
A A

»VRTEJBNSKA POTICA«


Velikonočni prazniki so tik pred vrati. Da bodo le-ti še slajši kot običajno, nam je predsednica Društva žena Vrtojba, gospa Stanka Ferfolja, zaupala recept za tradicionalno "Vrtejbensko potico", ki ga najdete tudi v tokratnem Glasilu. Veseli bomo vaših odzivov, v kolikor boste recept preizkusili tudi sami.


Deli:

Testo:

70 dag moke

60 gr kvasa

2 dl mleka

15 dag sladkorja

15 dag masla

6  rumenjakov

1 vanilin sladkor

Sol

Rum

Limonina lupinica

 

Nadev:

60 dag mletih orehov

5 dag medu

20 dag sladkorja

10 dag masla

1 dl sladke smetane

1 vanilin sladkor

Rum

Limonina lupinica

6 beljakov

 

Priprava testa:

Iz 0,5 dl mleka, kvasa, žlice moke in žlice sladkorja pripravimo kvasec. Pustimo ga na toplem, da vzhaja.

V večjo posodo presejemo moko in vanjo naredimo jamico v katero vlijemo kvasec, dodamo, rumenjake, sladkor, limonino lupinico , rum, sol in stopljeno maslo. Med mešanjem dodajamo toplo mleko, ter zamesimo gladko testo, toliko časa da odstopi od posode. Testo pustimo na toplem, da vzhaja. Med tem časom pripravimo nadev.

 

Priprava nadeva:

V ponvi raztopimo maslo, dodamo med, sladkor, vanilin sladkor, limonino lupinico, mlete orehe, rum, sladko smetano in stepene beljake, da postane masa bolj rahla. Testo na tanko razvaljamo in namažemo z nadevom. Tesno zavijemo, položimo v pekač za peko in z vilicami prebodemo povrhnjico. Pustimo na toplem, da vzhaja. Ko se masa podvoji jo premažemo z mešanico jajca in mleka in damo v peč. Pečemo 50 minut pri 190 ˚C.

Iz uredništva Glasila vam želimo lepe praznike in bogato obloženo praznično mizo!




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Šempeter-Vrtojba!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.