Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 23.06.2017

pretežno oblačno
Ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na vzhodu do 22 stopinj Celzija.
18°C | 32°C
sobota, 24.06.2017
19°C | 35°C
nedelja, 25.06.2017
19°C | 33°C
ponedeljek, 26.06.2017
18°C | 33°C
torek, 27.06.2017
17°C | 30°C
Opozorila
Četrtek, 22.6.2017 ob 19h
Sredi dneva in popoldne bo v večjem delu Slovenije velika toplotna obremenitev.
18°C
32°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Ostalo

»VRTEJBNSKA POTICA«


OSTALO

| |
05.04.2012      8:00
A A

»VRTEJBNSKA POTICA«


Velikonočni prazniki so tik pred vrati. Da bodo le-ti še slajši kot običajno, nam je predsednica Društva žena Vrtojba, gospa Stanka Ferfolja, zaupala recept za tradicionalno "Vrtejbensko potico", ki ga najdete tudi v tokratnem Glasilu. Veseli bomo vaših odzivov, v kolikor boste recept preizkusili tudi sami.


Deli:

Testo:

70 dag moke

60 gr kvasa

2 dl mleka

15 dag sladkorja

15 dag masla

6  rumenjakov

1 vanilin sladkor

Sol

Rum

Limonina lupinica

 

Nadev:

60 dag mletih orehov

5 dag medu

20 dag sladkorja

10 dag masla

1 dl sladke smetane

1 vanilin sladkor

Rum

Limonina lupinica

6 beljakov

 

Priprava testa:

Iz 0,5 dl mleka, kvasa, žlice moke in žlice sladkorja pripravimo kvasec. Pustimo ga na toplem, da vzhaja.

V večjo posodo presejemo moko in vanjo naredimo jamico v katero vlijemo kvasec, dodamo, rumenjake, sladkor, limonino lupinico , rum, sol in stopljeno maslo. Med mešanjem dodajamo toplo mleko, ter zamesimo gladko testo, toliko časa da odstopi od posode. Testo pustimo na toplem, da vzhaja. Med tem časom pripravimo nadev.

 

Priprava nadeva:

V ponvi raztopimo maslo, dodamo med, sladkor, vanilin sladkor, limonino lupinico, mlete orehe, rum, sladko smetano in stepene beljake, da postane masa bolj rahla. Testo na tanko razvaljamo in namažemo z nadevom. Tesno zavijemo, položimo v pekač za peko in z vilicami prebodemo povrhnjico. Pustimo na toplem, da vzhaja. Ko se masa podvoji jo premažemo z mešanico jajca in mleka in damo v peč. Pečemo 50 minut pri 190 ˚C.

Iz uredništva Glasila vam želimo lepe praznike in bogato obloženo praznično mizo!




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Šempeter-Vrtojba!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
Junij 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
23.06.2017
Danes ni dogodkov.
25.06.2017 | Družabni dogodki
Praznik Sv. Petra
30.06.2017 | Družabni dogodki
Tadej Toš Show, večer stand-up komedije

Bodite prvi pri oddaji mnenja.