Oceni objavo

Odbojkarji tudi tokrat aktivni, mladinci do polfinala!

Naši odbojkarji OK Fužinar Metal so bili tudi ta vikend zelo aktivni. Manj uspeha je prinesla sobota, 19. januarja, saj so bili poraženi tako starejši dečki kot tudi člani, zato pa so v nedeljo, 20. januarja, vtis popravili mladinci z dvema zmagama. 1. mladinsko ligo so celo končali neporaženi, izgubili so zgolj dva niza na desetih tekmah.

V soboto dopoldne so starejši dečki gostovali v Žužemberku, kjer so odigrali turnir 5. kroga 1. lige dečkov. Nastopili so pod vodstvom trenerja Zmagaja. V prvi tekmo so tesno izgubili z 2:0 (23,23) proti Kostanjevici, v drugi tekmi pa so zabeležili še drugi poraz dneva. Z 2:1 (19,-20,9) so bili boljši še domačini. Naša ekipa trenutno zaseda odlično 4. mesto v 1. ligi, do konca pa jih čakata še dva turnirja.

V drugem krogu Sportklub prve odbojkarske lige (modra skupina) so se domači odbojkarji OK Fužinar SIJ Metal Ravne srečali z ekipo Calcit Volley iz Kamnika in zabeležili poraz z 0:3 (-20 , -12, -19). Začetek tekme, ki je ponudila dvoboj ekip, ki ju na lestvici modre skupine loči lepo število točk, je minil v izenačeni izmenjavi točk. Prvi so do minimalne prednosti dveh točk prišli domačini, ki so se hrabro zoperstavili renomiranemu tekmecu iz Kamnika. Tudi nadaljevanje niza je bilo zelo zanimivo, saj se odbojkarji Fužinarja niso predajali in so celo zvišali svojo prednost na tri točke (14:11).  To je predramilo gostujoče odbojkarje, ki so z nekaj odličnimi začetnimi udarci in igro v bloku izničili zaostanek in povedli z rezultatom 16:14. Prednost so zanesljivo držali do končnice niza, ki so ga rutinirano dobili z rezultatom 25:20. V začetku drugega niza so gostje iz Kamnika popolnima zagospodarili na igrišču in zlahka povedli z rezultatom 8:2. Prednost, pridobljeno v začetku niza, so razigrani Kamničani zlahka ohranjali tudi v nadaljevanju (21:9), ko domačim niso dovolili, da bi dvignili nivo svoje igre in se jim dostojno upirali. Niz se je zasluženo zaključil v prid Calcita z rezultatom 25:12. Tretji niz je zopet prinesel bolj izenačeno tekmo. Domači fužinarji so s pogumno igro lepo držali korak s Kamničani, ki so prvič povedli ob rezultatu 13:11. Zlahka so igralci Calcita osvojili tudi nekaj naslednjih točk in pri rezultatu 16:11 povedli z občutnejšo razliko. V končnico niza so tako vstopili z zadostno razliko, da so lahko sproščeno in brez večjih naporov osvojili tudi tretji niz z rezultatom 25:19.

Izjava trenerja Fužinarja Aljoše Jemca: »Najprej je potrebno čestitati nasprotniku za današnjo predstavo, saj so celotno tekmo odigrali na zares visokem nivoju ter praktično brez lastnih napak. Kljub temu smo v določenih delih tekme odigrali veliko boljšo odbojko kot pretekli teden proti Kranju in bili z borbeno igro na trenutke enakovreden tekmec. Po novoletnem premoru smo imeli določene zdravstvene kadrovske težave, zaradi katerih nismo mogli trenirati v polni zasedbi, kar se nam je precej poznalo. Pravzaprav smo šele ta teden začeli s tistimi pravimi treningi 6:6. Od fantov pričakujem, da bodo s trdim delom na treningih nadaljevali tudi v prihodnje, saj samo na ta način lahko dvignemo nivo naše igre ter konkuriramo tekmecem v modri skupini, ki so na papirju vsi močnejši od nas.«

V nedeljo je bil na sporedu še zadnji, 6. krog 1. mladinske lige. Ravenska  ekipa je nastopila pod vodstvom trenerja Ježa in pomočnika Hribernika. V prvi tekmi so z 2:0 (20,6) premagali domačo Panvito Pomgrad, v drugi tekmi pa so z 2:0 (19,16) premagali še Maribor. Mladinci Fužinarja so redni del končali celo brez poraza, izgubili so zgolj dva niza v desetih tekmah, zato lahko samozavestno pričakujejo izločilne boje. Polfinalni turnir je na sporedu že 4. februarja. Za mladince Fužinarja so nastopili: Slatinšek 15 točk, Ručigaj 14, Križanič 10, Drevenšek 9, Zmagaj J. 7, Repnik 6, Zmagaj N. 2, Skudnik 2, Maček, Vučetić, Jošt, Hribernik in Jamnik.

Oglejte si tudi