Oceni objavo

Slovenska olimpijska bakla 2024

Občino Ravne na Koroškem je  tudi letos obiskala  Slovenska bakla.  Bakla, ki je bila rojena 2021 na Ravnah, izdelana v Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla, s katero so se priklonili uspešni jeklarski industriji z več kot 400-letno zgodovino in tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod in oblikuje življenje številnih generacij Korošcev, hkrati pa je bila tudi priklon vsem športnikom, ki so v prvi izvedbi popotovanja bakle po Sloveniji leta 2021 zastopali naše barve na igrah v daljnem Tokiu. Zdaj, pred igrami v Parizu, slovenska bakla obuja svoje poslanstvo in bo drugič zapored pred poletnimi olimpijskimi igrami obiskala vse kotičke Slovenije. Še posebej ponosni smo, da potuje v znamenju trajnosti.  Plamenica, oblikovana kot krona in z vgravirano silhueto Triglava je oplemenitena z recikliranim neerjavnim jeklom ter simbolizira trdnost in trajnost.  

Dogodek na Ravnah na Koroškem je potekal v soboto, 4. maja 2024 v Grajskem (športnem) parku.

Osrednji svečan dogodek je s športnim programom in z uradnimi nosilci bakle, ki so bili iz vrst naših članov športnih klubov ter olimpijcev organizirala  Zveza športnih društev Ravne na Koroškem.

V prisotnosti ravenskih častnih občanov Maksimiljana Večka in našega nekdanjega svetovno znanega odbojkarja Adija Urnauta ter udeležencev olimpijskih iger Mirka Bavčeta (smučarski tek), Mitje Kunca  (alpsko smučanje), Anite Goltnik Urnaut, Alenke Iršič in Davorina Kragelnika (odbojka sede), v družbi mladih športnic in športnikov, občank in občanov, športnih funkcionarjev je Slovenska bakla krožila pot po poteh našega parka. Prvi so baklo ponesli Člani kolesarske kluba Ravne.

 

V uvodu sta pozdravila prihod Slovenske bakle ter nagovorila zbrane  podpredsednik OKS-ZŠZ,  član izvršnega odbora Zveze športnih društev Ravne na Koroškemter predsednik Plavalnega kluba Fužinar Miran Kos in predsednik Odbora za vzgojo, izobraževanje, kulturo in šport Občine Ravne na Koroškem Damjan Zih.

 

Baklo so si podajali iz roke v roko predstavniki športnih klubov: Kolesarski klub Ravne, Alpski smučarski klub Fužinar, Judo klub Ravne, Nogometni klub Fužinar, Odbojkarski klub Fužinar, Športno društvo Partizan, Plavalni klub Fužinar.

Z zadnjo predajo je baklo ponesel v družbi olimpijcev Mitja Kunc, ki je v spremstvu sodelujočih športnic, športnikov  in ljubiteljev olimpizma zaključil izjemen dogodek.

Bil je še en izjemen dan na Ravnah na Koroškem, mestu športa.

Oglejte si tudi