Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

JUTRI
28°C
17°C
SOB.
27°C
16°C

Razstava Nine Stopar: Srečevanje telesa kot dotikanje spomina v odtisu barve

Organizator: Koroška galerija likovnih umetnosti
Kontaktni podatki organizatorja: Manja Gerold, galerija@glu-sg.si, +386 (0)2 884 12 83.
Vstopnina: Vstop prost

V Galeriji Ravne v četrtek, 2. junija 2022 ob 18. uri, odpiramo razstavo Nine Stopar z naslovom Srečevanje telesa kot dotikanje spomina v odtisu barve.

* * * *

Nina Stopar bo na razstavi v Galeriji Ravne predstavila svoja najnovejša dela. Gre za slike velikih formatov, ki jih slika s telesom, z rokami in stopali. Na koncu ustvarjalnega procesa slike dokonča tako, da nastanejo barviti in večplastni asemblaži.

Poleg teh bomo na razstavi videli tudi manjša dela na papirju, ki za razliko od večjih, nastanejo na običajen slikarski način.

Razstava bo imela multimedijski značaj, saj jo spremlja video zapis, s katerega bomo obiskovalci lahko spoznali umetničino ustvarjalno prakso. Prav tako bomo poleg slik lahko brali njeno ljubezensko poezijo, ki jo bo Nina Stopar predstavila tudi na posebnem performansu v času razstave.

* * * * 

Nina Stopar je filozofinja in slavistka. Po desetletju poučevanja slovenskega jezika na srednji šoli se je odločila za samostojno slikarsko pot. Na ALUO je opravila magisterij iz slikarstva in ga zaključila s sedem mesečnim delom v galeriji v Londonu leta 2020. Živi in dela v Ljubljani in Žerjavu.

Razstava bo na ogled do 12. avgusta 2022.

Galerija Ravne je odprta v torek in petek (14.00–18.00) ter v sredo in četrtek (14.00–16.00).

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi