Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Prva krožna vožnja s turističnim vlakcem po občini Radenci

Prvo soboto v devetem mesecu, 2. septembra, je na svojo prvo brezplačno krožno vožnjo po Občini Radenci krenil turistični vlakec. Organizira ga Zavod za turizem in šport Radenci v sodelovanju z Aerogolfom (storitve in trgovina) d.o.o. Rihtarovci za občane in goste v Občini Radenci. Zastonjkarske vožnje s turističnim vlakcem bodo vsako soboto v septembru in oktobru, s startom ob 17. uri z avtobusne postaje v Radencih.

Tako se je prvih šestnajst potnikov s spremstvom direktorice ZTiŠ in njene sodelavke, mag. Sonje Bily in Mateje Černjavič, vkrcalo v dva vagončka na avtobusni postaji Radenci in sporočeno je vsem bilo, da lahko predlagajo ime za turistični vlakec. Šofer -»vlakovodja«  na vlakcu je Zvonko Vaupotič. Na prvi vožnji so med potniki bile zastopane vse generacije občank in občanov. Od 4-letne Ajde do stanovalke DOSOR-ja, Brigite, v 94-letu. Vsem je bilo na prvi vožnji turističnega vlakca izredno všeč in marsikdo izmed tokratnih udeležencev bo na podobno vožnjo čakal spet naslednjo soboto.


Turistični vlakec po Občini Radenci vozi v smeri: avtobusno postajališče AP Radenci  – Šratovci – Boračeva – Janžev vrh (gostišče Pri jahaču) – Radenski vrh – Kapelski vrh – Hrastje Mota – Rihtarovci (tudi golf igrišče) –  AP Radenci.


Besedilo in foto: Filip Matko Ficko

Oglejte si tudi