Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

V vrtcu Čriček nas je več

Z novim vrtčevskim  letom, ki smo ga pričeli v mesecu septembru, je v vrtec Čriček na Zg. Beli vstopilo kar 14 otrok več kot običajno. Po skoraj 40 letih delovanja našega vrtca, smo z letošnjo jesenjo odprli še en oddelek v zgornjih prostorih Doma Krajanov, kjer ima vrtec svoje prostore.

Deset let je že od obnove doma, kjer smo v spodnjem delu dobili novo veliko igralnico,  telovadnico in vse spremljajoče prostore, ki so potrebni za nemoteno delovanje vrtca. Hkrati se je spremenila tudi oblika programa, saj smo po 30 letih krajše, poldnevne oblike, dodali vse boj potreben celodnevni program.

V zadnjih letih nismo uspeli sprejeti v vrtec vseh novincev, ki so jih starši želeli vpisati v naš oddelek 3-6 letnih otrok. Tudi v vrtcu Storžek v Preddvoru je že nekaj let problem pri vpisu zlasti najmlajših otrok. Tako je  po letošnjem razpisu vodstvo vrtca skupaj z županom g. Roblekom, pričelo dogovarjanja in iskanja najboljše možnosti, kako zagotoviti prostor za večje potrebe po vpisu otrok. Tako smo spomladi pričeli z načrti za preureditev zgornjih prostorov  za igralnico, garderobo in sanitarije, da bodo ustrezali  tehničnim pogojem in primerni za sprejem še enega oddelka mlajših, 3-4 letnih otrok. Konec avgusta so bila vsa dela končana in prostore smo prevzele vzgojiteljice in jih  pripravile za sprejem novih otrok.

Kot je v vrtcih običajno, ima vsak oddelek tudi svoje ime.  In ker zdaj vsi ne moremo biti samo »črički«, smo izbrali za skupini malce navihani imeni : Gumbki in Knofki. Gumbki so se naselili v zgornji igralnici skupaj z vzgojiteljicama Simono Jekovec in Kristino Karničar. Spodaj pa smo Knofki, za katere skrbiva vzgojiteljici Mateja Mušič in Cirila Bukovnik.

Vrtec bo tudi v prihodnje ohranjal in spodbujal gozdne dejavnosti z  veliko igre, raziskovanja, učenja, gibanja na prostem, v lastni gozdni igralnici in drugih  kotičkih v naravi, ki jih z otroki radi obiskujemo. Vzgojiteljice bomo omogočile vsem otrokom veliko druženja, priložnosti za socializacijo in sobivanje različno starih otrok, spodbujale  jih bomo k samostojnosti, sodelovanju, pomoči in se tudi v naprej prizadevale za dobro sodelovanje s starši in  za kvalitetno vzgojno delo.

Mateja Mušič, vzgojiteljica

Oglejte si tudi