Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

Po jezeru Črnava so spet zapluli čolni

Jezero Črnava je bogatejše za razgled z labodje perspektive. V nedeljo so po petih letih po njem zapluli trije novi leseni čolni. Slavnostno-dobrodelni dogodek sta za to priložnost pripravila Zavod za turizem Preddvor in prostovoljka Zavoda Gibaj in Zmagaj Anita Kopač, seveda v sodelovanju s številnimi partnerji, sodelavci, glasbeniki, umetniki, stand-up komiki in igralci.
Za slavnostni del je poskrbel Josip Ekar s predstavitvijo nastanka jezera, pridružili so se mu tudi župan Rok Roblek in direktorica Ernesta Koprivc, mlajša in starejša folklorna skupina ter "Josipinke", to je ŽPZ "Josipine Turnograjske" DU Preddvor. Povsem dobrodelno so v nadaljevanju nastopili še Tamburaški orkester FD Kranj, Damjana Golavšek, Slavko Ivančić, NIPKE, igralec Jernej Kuntner, Uršula Soban, Rok Bohinc, Eva Virc, Klemen Buchan in Gledališče IGLU - IGLU Theatre. Prireditev sta povezovala Uroš Bitenc in Žiga X Gombač.
Na stojnicah je bilo moč dobiti vrsto zdravih jedi, pod grajsko teraso so pod vodstvom ekip Animiraj.me  in Gibaj in Zmagaj  potekale zabavne igre za otroke, za srečolov so številna podjetja prispevala več kot 250 nagrad, k sodelovanju pa je pristopila tudi vrsta slovenskih športnikov, ki so za dobrodelno licitacijo poklonili svoje drese. Ves čas prireditve so bili obiskovalcem seveda na voljo tudi čolni in za prostovoljni prispevek je prav vsak lahko zaveslal po Črnavi.

V dobrodelni sklad, katerega sredstva so namenjena otrokom tabora Gibaj in Zmagaj, so organizatorji zbrali skoraj 2.200 evrov.
V tednu po slavnostni splavitvi je izposoja čolnov brezplačna, od 27. maja pa bo cena urnega najema pa znašala 9 evrov. Obiskovalci se za najem čolna (v najem je vključena tudi izposoja rešilnih jopičev) lahko obrnejo na receptorja Hotela Alma.
Zavod za turizem Preddvor

Oglejte si tudi