Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Slovenska bakla na obisku v Preddvoru

 »Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

Petra Majdič ob rojstvu Slovenske Bakle

V soboto, 17. julija 2021, je Preddvor obiskala Slovenska bakla, ki pred letošnjimi Olimpijskimi igrami v Tokiu potuje po Sloveniji. Njena ambasadorka je Urška Žolnir Jugovar, na obiskih v občinah pa baklo kot tekači, nosilci plamenice spremljajo občani. Slovenska bakla tako simbolično povezuje občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih želi prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

Čeprav je bilo vreme deževno, je bilo vzdušje med tekači v grajskem parku v Preddvoru  olimpijsko. Po nagovorih občinskega svetnika Jožeta Cudermana in prvega podpredsednika OKS-ZŠZ mag. Janeza Sodržnika so krog okoli cerkve, Dvora, skozi center vasi in po Lakmayerjevem drevoredu tekle vse  preddvorske generacije, od otrok do upokojencev. Tekli so predstavniki Občine, Zavoda za turizem in nekaterih društev, med nosilci bakle pa sta bila tudi Jeli Cuderman, nekdanja smučarska tekačica, udeleženka ZOI v Sarajevu leta 1984, in Rajko Kopač, dvakratni paralimpijec, reprezentant v igri z zvenečo žogo.

Več o Slovenski bakli in njenem popotovanju po Sloveniji ter tudi fotografije z obiska v Preddvoru najdete na Slovenska Bakla (olympic.si)

Petra Lombar Premru

Foto: Aleš Fevžer (arhiv OKS-ZŠZ)

vir: spletna stran občine Preddvor, 21.7.2021

Oglejte si tudi