Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Poletni počitniški programi v Občini Prebold

Občina Prebold vsako leto objavi javni razpis za sofinanciranje programov poletnih počitniških aktivnosti za šoloobvezno mladino občine Prebold. S tem mladim omogoči ugodnejše in raznolike poletne dejavnosti, hkrati pa nekoliko razbremeni tiste starše, ki v času poletnih počitnic zaradi službenih obveznosti ne morejo popaziti na otroke. Razpis se nanaša na sofinanciranje programov poletnih počitniških aktivnosti, ki jih organizirajo društva, zveze in druge organizacije in vanje vključujejo šoloobvezno mladino. Razpisana sredstva so namenjena sofinanciranju dejavnosti, ki so izvedena v obdobju poletnih počitnic od 25.6.2013 do 31.8.2013. Za programe, ki so ovrednoteni nad 100,00 € na udeleženca, je občina sofinancirala delež v višini 40,00 €, za programe ovrednotene pod 100,00 € pa 20,00 € na otroka.

 

Na razpis se je pravočasno prijavilo 10 različnih društev iz okolice Prebolda. Med društvi, ki jim je občina sofinancirala poletne počitniške programe so: Župnijski urad Prebold, Župnijski urad Griže, Skavtska skupina STEG Prebold, MADALA FITMIKS, Rade Vogrinčič s.p., Kozmelj Marjan, GZ Prebold, PD Prebold, NK Šampion Celje in ŠZ Prebold.

 

Župnijski urad Prebold že osmo leto organizira počitniško dejavnost za otroke – oratorij, z naslovom: "Bog je z nami". Oratorij je  potekal od 25. do 28. junija, od 9. do 16. ure. Oratorijski dnevi so dnevi, ki jih otroci preživijo z animatorji v domačem okolju. Otroci si ogledajo razne dramske igre na temo oratorija, se o njih pogovorijo v skupina, kasneje pa skupaj ustvarjajo v delavnicah. Znotraj oratorija je bil organiziran tudi celodnevni izlet.

 

Župnijski urad Griže je organiziral počitnikovanje za osnovnošolske otroke v Ankaranu s programskim naslovom: Hura prosti čas – Ankaran 2013: "Bog je z nami". Počitniški program je potekal v dveh skupinah, in sicer: 1. skupina od 1. julija do 7. julija in 2. skupina od 7. julija do 13. julija. Vsebina programa je vključevala duhovno razmišljanje, delo v manjših skupinah, delavnice, molitve, sveto mašo, petje, ples, kopanje, plavanje ter animacijske, športne in razvedrilne igre.

 

Skavtska skupna STEG Prebold je pripravila program poletnega tabora za starejšo, kakor tudi mlajšo starostno skupino. Starejša starostna skupina je imela samostojno pripravljen tabor, medtem ko se je mlajša skupina udeležila 7-dnevnega tabora čet mariborske skavtske regije – Tak si 2013. Tabor je potekal od 20. junija do 26. junija v okolici Ptuja in obsegal: pripravo tabornega prostora in celotno postavitev podtabora, igre – namenjene zabavi sproščanju in sklepanju novih prijateljstev ter številne delavnice

 

MADALA FITMIKS so organizirali zabavno-poučne tedne v Aninem domu za mladino, ki potekajo od 8:30 do 14. ure v terminih od ponedeljka do petka, vsak teden v juliju in avgustu. Namenjeni so izobraževanju otrok, ki se bodo spoznali z gibalno-plesnimi aktivnostmi, sodelovali bodo na jezikovnih delavnicah, pripravljali materiale za nadaljnje delo – bodisi nabiranje zelišč, zbiranje sestavin za kreme, pecivo..., socialne igre in učenje številnih drugih praktičnih spretnosti.

 

Rade Vogrinčič s.p. je, tako kot že lansko leto, organiziral tečaj tenisa za otroke od 6. do 15. leta starosti. Tečaj poteka od ponedeljka do petka od 8. do 10. ure na teniškem igrišču v Preboldu. Namen tečaja je pridobivanje in izpopolnjevanje osnov teniških znanj, učenje pravila igre in tekmovanj, osebnostna rast, krepitev delovnih navad preko športnih dejavnosti, razvoj osnovnih psihomotoričnih, taktičnih sposobnosti in tehničnih kompetentnosti.

 

Kozmelj Marjan je že četrto leto zapored organiziral poletni nogometni kamp imenovan "Počitniški nogometni avtobus" Vransko 2013, ki je namenjen otrokom I. in II. triade osnovnih šol. Udeležili so se ga otroci OŠ Prebold, OŠ Braslovče, OŠ Vransko – Tabor, OŠ Šempeter in POŠ Trnava. Kamp je potekal na travnatem igrišču NK Vransko in v okolici Vranskega v času  od 26. junija do 30. Junija,  od 9. do 17. ure. Vseh udeležencev je bilo 54,  od tega 13 iz Občine Prebold.

 

GZ Prebold je letošnje leto organizirala letovanje za najmlajše gasilce, ki so se od 3. julija do 7. julija odpravili v Savudrijo, v mladinsko letovišče Veli Jože. Na morju so organizirali plavalni tečaj za najmlajše, delavnice za izdelovanje zapestnic, nogometni turnir in izlete z ladjico. Letovanja se je udeležilo 22 otrok in 5 mentorjev.

 

PD Prebold je v okviru poletnih počitniških aktivnosti pripravil planinski tabor, skupaj s PD Sežana od 25. junija do 29. junija v Dovjem na Gorenjskem. Planinski tabor je zajemal pohode in izlet k slapu Peričnik, predavanja in vaje iz Planinske šole, taborjenje ob ognju, filmske večere...

 

NK Šampion Celje bo organiziral poletni nogometni kamp na Rogli, ki bo potekal od 1. avgusta do 4. avgusta za prvo starostno skupino (99, 00, 01) in od 15. avgusta do 18. avgusta za drugo starostno skupino (02, 03, 04, 05). Na kampu bodo potekala predavanja, tekmovanja med skupinami, druženje, družabne igre – karaoke, kvizi, analiza DVD-jev...

 

ŠZ Prebold se je na razpis za sofinanciranje prijavila s štirimi programi. Prvi predstavlja dejavnosti v naravi, ki so potekale od 8. julija do 12. Julija, od 8. do 10. ure. Dejavnosti so se odvijale v naravi – tematske igre z žogo, lov za izgubljenim zakladom, pohodi, speedminton, igre s frizbijem, kolebnica. Drugi se je odvijale v telovadnici OŠ, prav tako od 8. julija do 12. julija, od 10. do 12. ure – dvoranski hokej, badminton, igre z žogo, spretnostni poligon. Tretji program je vseboval plavalne dejavnosti (plavalni tečaj), ki je potekale v začetku julija za najmlajše. Četrti pa odbojko na mivki v juliju in avgustu, ki poteka vsak ponedeljek in sredo od 10. do 12. ure,

Oglejte si tudi