Logo MojaObčina.si

Prebold

DANES
7°C
-4°C
JUTRI
8°C
-4°C
622

Počitniško delo v občini Prebold

Kot vsako leto tudi letos v Preboldu poteka počitniško delo za dijake in študente.

Kot vsako leto tudi letos v Preboldu poteka počitniško delo za dijake in študente. V času od 15. do 28. julija je bilo v okviru občine zaposlenih kar 19 dijakov in študentov.

 

Na Občini Prebold sta bili zaposleni Tea Lubej in Lina Petek. Tea je bila zadolžena za prepisovanje tretjega in četrtega dela spominskega albuma padlih borcev, ustreljenih sodelavcev OF, nemških žrtev koncentracijskih taborišč. V tem albumu je spomin na obdobje v katerem je nemški kapital porajal fašizem, album je bil napisan leta 1966. Poleg tega pa je v Excelovo preglednico vpisovala sedanje in bivše prebivalce upokojenskih domov. Lina je bila zadolžena za urejanje in popisovanje fasciklov. S tem je pripomogla k lažji organizaciji dokumentov po datumih.

 

Spletni časopis je urejal Julijan Golavšek. Njegova naloga je bila spremljanje aktualnih dogodkov in novic, ki so se te dni zgodile v Preboldu in okolici. Potrebno je bilo urediti in zbrati aktualne dogodke, ki se bodo zgodili v mesecu avgustu in opraviti intervjuje.

 

Žiga Hriberšek se je ukvarjal z izoblikovanjem novega napisa za kopališče v Preboldu. Na penast PVC (200mm x 157mm) je s principom nizanja grafičnih šablon in barvnih shem, ter ročnih popravkov detajlov in končnega lakiranja, izoblikoval napis, ki obiskovalce vabi na bazen.


V TIC-u v Preboldu sta se Teja Kovačevič in Matej Lendero ukvarjala z urejanjem zbirke iz muzeja, hkrati pa turiste, ki so letos večinoma iz Nizozemske in Nemčije, vodila po zbirki "Prebold skozi časi"in jih usmerjala do željenih ciljev. Prav tako imajo na TIC-u pripravljene posebne prospekte za motoriste za Slovenijo in okolico. V muzeju je Natalija Vran zaradi selitve muzeja iz graščine v TIC morala na novo popisati zbirko razstavnih eksponatov za razstavni katalog in dokončno urediti prostore.

Urša Kovač, Žan Pražnikar, David Jelenko in Ines Metličar so opravljali vzdrževalna dela na bazenu, igrišču za tenis, igrišču za odbojko na mivki in trim stezi. Poleg tega so bili zadolženi še za prodajo kart, odgovarjanje na vprašanja gostov in čiščenje bazena.

 

V knjižnici je delo opravljala Maja Lendero, ki je urejala knjižno gradivo ter  pomagala pri izposoji in popisu knjig. Preboldska knjižnica naj bi letošnje leto dobila kar nekaj doniranih knjig. Štirikrat tedensko (ob ponedeljkih od 9. do 12. in 13. do 18. ure, sredah od 9. do 11. ure, četrtkih od 14. do 18. ure in petkih od 9. do 12. in 13. do 18. ure) je vodila ustvarjalne delavnice na bazenu, kjer je bila možna tudi izposoja družabnih iger, knjig in revij. Dvakrat tedensko (ob torkih od 17. do 18. ure in četrtkih od 10. do 11. ure) je organizirala "Branje pod krošnjami" za odrasle, kjer so prebirali najrazličnejše članke iz revij. Sodelovala je tudi na kmečki tržnici, kjer je vodila ustvarjalne delavnice za najmlajše.

 

V vrtcu sta v tem tednu pričeli delati Špela Povše in Maja Žohar. Njuno delo se je pričelo že ob 6:30 in končalo ob 14:30. Maja je v prvem tednu veliko pomagala pri pranju, kuhanju in likanju v vrtcu. Pomagala je tudi pri čiščenju prostorov. Špela je v prvem tednu skrbela za dojenčke stare od 1 do 2 let. Čistila igrače,  skrbela za zajtrk in kosilo ter pomagala pri pospravljanju.

 

V gasilskem domu v Grobli je te dni poteklo urejanje, čiščenje in prenavljanje prostorov gasilskega doma. Za prenovo prostorov je bil zadolžen Primož Klančnik. Pričel je z urejanjem sejne sobe, hodnikov, stopnišča… Številne izzive so mu v začetku predstavljajo luknje v stenah, ki so nastale zaradi preštevilnih diplom in slik. Te je bilo potrebno pokitati, temu pa je sledilo barvanje notranjih prostorov in nov notranji izgled gasilskega doma na Grobli.

 

V PGD Kaplja vas sta se Klemen in Franci Grenko ukvarjali s čiščenjem gasilske opreme in prostorov, urejanjem spletne strani, arhiva in okolice, prav tako pa sta pomagala  tudi pri napeljavi novega vodovoda po hodnikih v gasilskem domu. Na pomoč jima je priskočil tudi Tim Potočnik, ki je te dni urejal in vzdrževal park ŠD Latkova vas.

 

Miha Kočevar je v društvu KUD Svoboda Prebold s počitniškim delom izboljšal in posodobil njihovo spletno stran. Nejc Šertl je za ŠD Partizan prebarval kovinsko ograjo okoli igrišča za tenis in odbojko na mivki. 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi