Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Krvodajalci se na vabila Rdečega križa odzovejo takoj

Zaradi nujnih operacij v bolnišnicah v zadnjem času transfuzijske službe najbolj potrebujejo kri krvnih skupin A+ in 0-. Krvodajalci se ne obotavljajo; pripravljeni so nemudoma poklicati v transfuzijska centra in se naročiti k darovanju krvi. S tem rešujejo življenja.

Krvodajalce v Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Žalec prosijo, da se za darovanje krvi naročijo v Transfuzijskem centru Splošne bolnišnice Celje na telefonski številki 03 423 35 97, med tednom od 7. do 15. ure, ali po e-pošti na naslov narocanjekrvodajalcev@sb-celje.si.

Junija so organizirali tri krvodajalske akcije: 8. junija v Hotelu Prebold, akcije se je udeležilo 73 krvodajalcev; 21. junija v veroučni učilnici Župnije Polzela, akcije se je udeležilo 59 krvodajalcev; in 22. junija v Kulturnem domu Vransko, akcije se je udeležilo 88 krvodajalcev.

Naslednja krvodajalska akcija bo v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec 27. julija 2023 od 7. do 12. ure.

Matjaž Črešnovar, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Žalec, je povedal: »Tradicionalno smo krvodajalce na krvodajalske akcije vabili s pisnimi vabili. Toda medkoronski način vabljenja krvodajalcev s kratkimi mobilnimi sporočili, ko smo morali zagotavljati ustrezno razdaljo med krvodajalci, se je izkazal za ustreznega tudi v zdajšnjem obdobju. Krvodajalcem ni treba predolgo čakati na odvzem krvi, saj se prej na točno uro odvzema naročijo v transfuzijskih službah, kot npr. pri zobozdravniku. S SMS-načinom lahko takoj nagovorimo krvodajalce, ti pa se tudi takoj odzovejo, kar je zelo pomembno v trenutku, ko bolnišnica za nujne operacije potrebuje kri določene skupine.«

V Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Žalec in vseh 14 krajevnih organizacijah Rdečega križa se vsem krvodajalcem za pomoč sočloveku najlepše zahvaljujejo. 

Oglejte si tudi