Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Z novim letom na Polzeli novi otroški zobozdravnik in pediater

Občina Polzela je konec letošnjega avgusta objavila dva javna razpisa, in sicer za podelitev koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe na področju pediatrične dejavnosti in na področju zobozdravstvenega varstva otrok in mladine.

Na javni razpis za pediatra se na prvi javni razpis ni prijavil nihče. Šele na podlagi ponovljenega razpisa se je javil ponudnik, ki mu je občina podelila koncesijo. To je pravna oseba Dispanzer za otroke in mladostnike, d. o. o., iz Žalca. Pediatrično dejavnost zdaj opravlja že v ZD Žalec in ZD Prebold.

Andrej Mlakar, dr. med., spec. pediater, zaposlen kot zdravnik in direktor družbe, nam je povedal: »V pediatrični ambulanti ZD Polzela bosta v letu 2021 nadaljevali delo medicinski sestri Manica Ocvirk in Maja Zupanc. Prav tako bo v ambulanti nadaljeval delo zdravnik specialist pediatrije. V januarju se bomo predvidoma izmenjevali Vlasta Matjaž Mrhar, dr. med., spec. pediatrije, Aco Mladenović, dr. med., spec. pediatrije, in jaz. Tako bo, če ne bo kakšnih večjih sprememb, tudi v drugih mesecih prihajajočega leta. Konec drugega leta predvidevamo zaposlitev pediatrinje. Poleti predvidevamo, v sodelovanju z Občino Polzela, prenovo prostorov. Urnik ambulante bo ostal v januarju nespremenjen, razpored zdravnikov v ambulanti bo objavljen na vhodu v ambulanto in na spletni strani dispanzerja (www.dom-zalec.si). Telefonske številke bodo predvidoma ostale nespremenjene. Vsaka morebitna sprememba bo objavljena pred vhodom v ambulanto in na spletni strani dispanzerja. V primeru odsotnosti zdravnika bo nadomeščanje za obravnavo nujnih stanj v naši pediatrični ambulanti v Žalcu.«

Tudi dozdajšnja otroška zobozdravnica Silva Galackaj, dr. dent. med., se poslavlja od otrok. Na javni razpis za zobozdravnika je podalo ponudbe pet ponudnikov. Občina je koncesijo podelila Davidu Vizjaku, dr. dent. med., iz Galicije. 

Trenutno je zaposlen še v Zdravstvenem domu Celje in je za Polzelana povedal: »Pacienti dr. Galackajeve, ki me bodo izbrali za osebnega zobozdravnika, bodo seveda lahko  nadaljevali obravnavo v moji ambulanti, lahko pa si me bodo izbrali tudi drugi otroci. Verjetno mi bo nekaj pacientov sledilo tudi iz Celja. Velik poudarek dajem preventivi, sodelovanju s starši in otroki. Vzamem si čas, da jim vse razložim, jim pokažem, z asistentko Darjo se trudiva, da so obiski čim manj stresni, da so storitve opravljene hitro in strokovno. Upam, da bom tudi v novem okolju vzpostavil dobro sodelovanje s starši in šolami. Žal v teh časih odpadejo redni šolski preventivni pregledi, za katere upam, da jih bomo začeli izvajati takoj po koncu epidemije. Obravnaval bom večinoma šolarje, zato bo žal neizogiben tudi kakšen krajši izostanek od pouka, ker vseh ne bo mogoče obravnavati pred poukom ali po njem, verjamem pa, da bomo znali dobro uskladiti vse obveznosti. Ordinacijski čas ambulante ostaja predvidoma nespremenjen, objavljen bo tudi na spletni strani Občine Polzela https://www.polzela.si/za-obcane/zdravstvo/. Upam, da nam koronavirus ne prekriža načrtov začeti z normalnim delovanjem, kot je bilo to v prvem valu epidemije.«

Bina Plaznik

Oglejte si tudi